Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd)

Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd) boven

Als je met affiliate marketing wilt beginnen is er 1 superbelangrijke stap die je moet nemen. Een stap die een heleboel mensen niet zo belangrijk vinden. Of waar ze geen zin in hebben om veel tijd in te steken. Ze willen bouwen. Linkjes delen. Geld verdienen, liefst slapend (of in ieder geval terwijl je slaapt).

Wacht nog heel even. Een levensvatbare niche kiezen is van levensbelang en scheelt je achteraf een hoop gedoe. Wat moet je daarvoor doen?

Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel. Waarom?

Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel. Wat de voordelen zijn:

 • Je hebt geen klanten. Je promoot producten en diensten van andere ondernemers, maar als er via jouw affiliate link gekocht wordt dan heb jij géén klant erbij. Je hoeft niks te leveren of te doen. Alleen al het feit dat er via jouw link is gekocht is voldoende om geld te verdienen.
 • Als je geen klanten hebt heb je ook geen verplichtingen of openingstijden. Je werkt waar en wanneer je maar wilt en ook hoe veel je maar wilt. Schrijf je 1 blog per maand dan zullen je affiliate inkomsten minder snel groeien dan wanneer je 1 blog per dag schrijft. Het is aan jou en het is maar waar jij tevreden mee bent.
 • Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding. En o ja, het is ook leuk als je goed kunt schrijven. Maar zelfs dat is niet nodig. Als je geld hebt om te investeren kun je dat voor je laten doen. Sterker nog, dan kun je ook het onderzoek vooraf (zoekwoordenonderzoek) door iemand anders laten doen.

Het enige wat jij hoeft te doen is een mooie website bouwen met unieke content waar jouw bezoekers antwoorden vinden op hun specifieke vragen. Met natuurlijk sterke Call To Actions die ervoor zorgen dat jouw lezers op je affiliate linkjes klikken.

Maar de aller- aller- allerbelangrijkste vraag is: wat ga je promoten? Voor welke producten of diensten wil je affiliate worden. En daar ben ik dus zelf ongelofelijk de mist mee ingegaan. Ik heb gekozen voor een onderwerp dat ik zelf leuk vind (heel belangrijk, maar niet het belangrijkst), maar mijn website is veel te breed. En dat kost mij affiliate inkomsten. Dit had ik kunnen voorkomen door in het begin duidelijke keuzes te maken en goed onderzoek te doen.

Waar je op moet letten als je op zoek gaat naar jouw beste affiliate marketing niche

Als je wilt starten met affiliate marketing dan móét je echt een paar dingen goed onderzoeken. Zoals:

 • Doe een zoekwoordenonderzoek. Zijn er voldoende mensen op zoek naar het onderwerp waar jij affiliate voor wilt worden?
 • Welke leveranciers kun jij promoten en zijn de affiliate vergoedingen goed genoeg om hier een gezonde business mee op te bouwen?
 • Heeft jouw niche toekomstperspectief. Ken je ze nog? De spinners. Die waren even niet aan te slepen. Met de nadruk op EVEN. Nu hoor je er niemand meer over. Als jij dus een affiliate website hebt over spinners dan ben je de sigaar.
 • Wie zijn je concurrenten en zie je mogelijkheden om deze concurrentie te verslaan?
 • En ja, het is ook belangrijk dat je feeling hebt voor de niche waar jij voor kiest. Want als je een website begint over reizen, maar je komt zelf nooit de deur uit dan zal de website zeer waarschijnlijk geen hoge ogen gaan gooien. Jouw bezoekers voelen dat jij niet echt die reis hebt gemaakt en ze zullen niet ‘aan gaan’ op jouw verhalen. En dus niet op je affiliate linkjes klikken. Als jij feeling en interesse hebt voor een bepaalde niche dan kun jij ook zeer waarschijnlijk meerwaarde leveren. En dat is nodig om succesvol te worden als affiliate.
Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd) midden

Denk niet te klein, de mogelijkheden om affiliate te worden zijn eindeloos

Waar ik de fout in gegaan ben is dat ik te klein heb gedacht. Hoe kan ik nu affiliate worden van bijvoorbeeld bol.com? Of van Coolblue? Want ik dacht dat ik dan alles moest gaan promoten. En dat is dus juist niet zo.

Stel dat jij heel veel kennis hebt van wasmachines, dan zou je bij Coolblue affiliate kunnen worden en dan (in dit geval) op het gebied van wasmachines. Hoeveel mensen denk je dat zoek op ‘de beste wasmachine’ of ‘de goedkoopste wasmachine’ of ‘de grootste wasmachine’ of juist ‘top 10 beste wasmachines 2020’. Afijn, je begrijpt wat ik bedoel.

Als jij als affiliate mooie lijstjes maakt en ervoor zorgt dat jouw bezoekers het gevoel hebben dat ze op jouw website een goed advies van je krijgen, dan klikken ze heus op jouw affiliate link van Coolblue. Kassa!

Wat moet je dus doen als jij een sucker bent voor wasmachines?

 • Doe zoekwoordenonderzoek. Wordt er veel gezocht op de term ‘wasmachines’ en waar zoeken mensen dan precies naar? En jij wilt natuurlijk gevonden worden op zoektermen waar al een duidelijke koopintentie op zit. Dus bijvoorbeeld ‘de beste wasmachine kopen’ of juist heel specifiek een merk ‘Miele wasmachine kopen’.
 • Schrijf daar blogs over, laat zo veel mogelijk zien, vertel over eigen ervaringen. Maak video’s, deel de handleiding. Geef tips. Jouw lezers smullen ervan.
 • Zorg uiteraard dat je affiliate linkjes hebt en let goed op. Coolblue geeft misschien niet de hoogste vergoedingen, maar Coolblue is wel een betrouwbare partij waar mensen zonder aarzelen een bestelling plaatsen. Ze wéten dat als je bij Coolblue bestelt dat het dan goed komt. Krijg je van Coolblue bijvoorbeeld 5% commissie en heb je bij een ander bedrijf (ik verzin maar wat: dewasmachinegigant) een commissie van 8%, dan zou ik toch voor Coolblue kiezen. Want de kans dat een lezer bij Coolblue bestelt is vele malen groter dan dat ie bij dewasmachinegigant bestelt.
 • Zorg dat je relevant blijft met je affiliate website. Maar dat zit wel goed, want jij bent die sucker voor wasmachines weet je nog wel.

Wees niet bang om de bedrijven die je promoot te vragen om hulp

Wees ook niet bang om om hulp te vragen aan de bedrijven die je promoot. Jacko Meijaard schrijft in zijn boek ‘De Laptop Lifestyle’ dat hij op een gegeven moment een Sony koptelefoon promootte. Het liep van geen kanten en hij had weinig commissies. Hij ontdekte hoe het kwam dat hij zo weinig klikken had, hij had de koptelefoon namelijk nooit zelf geprobeerd. Hij had gewoon teksten van andere websites overgenomen en dat allemaal onder elkaar geplakt. Zijn lezers voelden dat hij zelf niks van de koptelefoon wist.

Jacko heeft toen aan Coolblue gevraagd of hij de koptelefoon mocht proberen en dat mocht. Hij heeft de koptelefoon vervolgens op van alles en nog wat getest en daar een verhaal over gemaakt met zijn eigen bevindingen. Blijft de koptelefoon goed zitten als je er mee gaat hardlopen? Wat doet de koptelefoon in de regen? Enzovoorts en zo verder. Toen kon Jacko een goed onderbouwd persoonlijk verhaal schrijven en drie keer raden wat er gebeurde. Yep, hij kreeg meer dan genoeg commissies op deze koptelefoon.

Ik zeg niet dat het altijd lukt, maar je kunt het altijd proberen. Vraag of je bepaalde producten mag proberen, zeker als jij ze wilt promoten. Nee heb je en ja kun je krijgen.

Wees zo specifiek en relevant mogelijk

Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd) onder

Kortom: je mag juist klein denken. Maak een website over SEO en promoot voortdurend SEMRUSH (een software-tool die je helpt bij SEO). Maak een website over wasmachines. Maak een website over cocktails. Maak een website over elektrische fietsen. Doe zoekwoordenonderzoek en kijk vooral naar long-tail zoektermen waar een koopintentie achter zit. En dan hoef je helemaal niet veel bezoekers per maand te trekken om toch goed te verdienen. Zeker als je ook nog eens een mooie affiliate vergoeding krijgt.

En als je zo groot denkt, dan is er zo veel dat je kunt promoten. Alleen al de complete collectie van Coolblue of bol.com. Alles is mogelijk, als jij maar goede content schrijft waar je jouw bezoekers mee helpt.

Welke affiliate marketing niche is de beste voor 2021?

De beste affiliate marketing niche voor 2021 bestaat niet. Aan het eind van 2021 zal er vast een niche zijn waar achteraf van wordt gezegd dat dit de beste niche van het jaar was. Maar daar gaat het niet om. Je wilt de beste niche die bij jou past. Waar jij met veel plezier goede, waardevolle content voor kunt schrijven en waar jouw lezers helemaal enthousiast van worden.

En ja, natuurlijk wil je een niche waar goed geld in te verdienen valt. En je wilt een niche die een blijvertje is en die niet na een paar maanden als een plumpudding inzakt (denk aan de spinners). Dan heb je niet alleen jouw beste niche voor 2021 te pakken, maar de beste niche voor heel je leven. Een niche waar je consequent je acties in moet blijven doen en dan heb je voor jaren en jaren een mooie inkomstenbron. Dat is waar affiliate marketing om draait.

Over affiliate marketing en niches kiezen is nog veel en veel meer te vertellen en dat doet Jacko Meijaard in zijn boek De Laptop Lifestyle. Ik zie mezelf als een gevorderde op het gebied van affiliate marketing maar ik heb nog heel veel geleerd door het lezen van zijn boek. Het is dan ook een boek voor beginners en voor gevorderden en Jacko legt stap voor stap uit wat nodig is om een gezonde affiliate business op te bouwen. Je kunt dit boek voor een paar euro downloaden (de verzendkosten).

Ben jij van plan om te starten met affiliate marketing dan zou ik De Laptop Lifestyle zeker in huis halen. Doe het nu meteen!

De laptop lifestyle, review en ervaring boven

Wil jij voor een paar euro een compleet stappenplan voor affiliate marketing ontvangen?

Klik dan op onderstaande knop en lees meer.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over de Online Business Bouwer Methode. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *