Alles over DEGIRO kernselectie: DEGIRO review 2022!

DEGIRO is een online broker waar je tegen hele lage prijzen kunt beleggen. Het platform heeft niet voor niets 80 internationale prijzen gewonnen en ik ben fan! Of je nu wilt beleggen voor beginners of voor gevorderden, je bent hier aan het juist adres. Open een rekening en ga direct aan de slag, het is echt niet alleen voor de happy few. Of nog beter: lees eerst deze DEGIRO review, zodat je alles te weten komt over de mogelijkheden van DEGIRO als grootste online broker***.

Waarom een DEGIRO review?

‘Waarom een DEGIRO review?’, vraag je je misschien af. Ik beleg al een paar jaar. Niet met enorme bedragen, maar ik doe het wel. Platforms zoals DEGIRO maken dit heel toegankelijk en gemakkelijk, ook voor beginners. Ik vind het belangrijk om te delen hoe zoiets dan werkt. En omdat ik erg enthousiast ben over DEGIRO en DEGIRO kernselectie, leek het mij hoog tijd voor een uitgebreide DEGIRO review. Bij deze, dus! 

PS: Vind je het schreeuwerig overkomen dat ik DEGIRO overal met hoofdletters schrijf? Dit is de officiële schrijfwijze van hun naam, dus die houd ik dan ook aan.

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is in 2013 gestart als online broker in Nederland. Dat was al enkele jaren geleden. Inmiddels heeft het platform zich uitgebreid naar 18 Europese landen, zodat particuliere beleggers in heel Europa van DEGIRO voordelen kunnen profiteren. Dit platform staat namelijk voor kwaliteit, is voordelig én laagdrempelig. Daardoor wordt beleggen voor iedereen mogelijk.  

In 2020 bundelde DEGIRO haar krachten met het bedrijf Flatex, zodat deze twee bedrijven konden samenwerken. Hierdoor ontstond meer stabiliteit en kon de organisatie duurzaam groeien. Vervolgens was er in 2021 nog een fusie en is DEGIRO inmiddels uitgegroeid tot de grootste online broker in Europa. Ze hebben zelfs een eigen bankvergunning. 

DEGIRO missie

Het is de missie van DEGIRO om investeerders/beleggers wereldwijd in staat te stellen om op een betaalbare manier te beleggen. Door toegankelijkheid en transparantie én door het laag houden van DEGIRO-kosten, proberen ze hun doelen te behalen.  

DEGIRO visie

De visie van DEGIRO is om financiële kennis en technologie te combineren, om zo hoogwaardige en voordelige financiële dienstverlening mogelijk te maken. Niet alleen voor ervaren beleggers, maar ook voor beginners. Op die manier wil DEGIRO beleggen toegankelijk maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft. 

Bekroond met 80 internationale prijzen!

DEGIRO heeft meerdere prijzen op haar naam staan. Zo werd zij verkozen tot beste online broker van Nederland, op basis van 80+ internationale onderzoeken naar verschillende brokers. Dat heeft geleid tot verschillende prijzen. DEGIRO kernselectie werd onder andere ‘meest eerlijke online broker NTV’ genoemd in Duitsland, ‘beste broker 2020 Rankia’ in Spanje en het platform kreeg de eerste plek als ‘Daytrader broker 2020′ in Duitsland. In totaal heeft DEGIRO 90 internationale prijzen gewonnen die gebaseerd zijn op het succes, de betrouwbaarheid en de lage DEGIRO-kosten van deze online broker. Wil je meer weten over de gewonnen prijzen? Bezoek dan de website van het bedrijf of neem met DEGIRO contact op. 

DEGIRO productaanbod

De grootste online broker word je niet zomaar. Daarvoor heeft DEGIRO kernselectie veel gedaan én een enorm productaanbod tot stand gebracht. Om je een beter beeld te geven van DEGIRO producten en de mogelijkheden die er zijn, heb ik het gehele productaanbod hieronder uitgelicht.  

ETF’s

Laten we beginnen bij het begin: wat is een ETF? Eigenlijk staat ETF voor een fonds of een tracker. Zo’n fonds volgt de index of de grondstof/obligatie/samenstelling van een product. Of nog simpeler gezegd: een ETF is ‘een mandje’ met aandelen, waarin soms wel 100 aandelen tegelijk zitten. Waarom je dat wilt? Daarmee spreid je je risico, doordat je een heleboel (kleine stukjes van) verschillende aandelen hebt.

Het doel van een ETF is dat de index zo dicht mogelijk bij de waarde van de onderliggende producten ligt. Dan gaat het goed en levert een ETF je geld op. Je kunt beleggen in ETF’s wanneer je niet met te grote bedragen aan de slag wilt gaan. Omdat ETF’s betaalbaar zijn (lage DEGIRO kosten) én vaak flexibeler zijn dan standaard beleggingsfondsen, is er veel vraag naar.  

DEGIRO ETF kernselectie

Wanneer je kijkt naar DEGIRO kernselectie ETF dan zie je dat er veel soorten ETF’s worden aangeboden. Deze zijn beschikbaar op grote beurzen (maar liefst 19 verschillende)  en DEGIRO kernselectie maakt handelen in deze ETF’s wereldwijd mogelijk. Er zijn zelfs  ETF’s beschikbaar bij DEGIRO ETF kernselectie waar je in kunt beleggen zonder dat je daarvoor kosten moet betalen. Bovendien kun je bij DEGIRO kosten besparen doordat het openen van een rekening gratis is. Beleggen in ETF’s wordt zo heel laagdrempelig. Beleggen in DEGIRO kernselectie ETF is gratis, in andere ETF’s zijn er wel kosten aan verbonden. 

Aandelen

Een aandeel is een bewijs van eigendom. Het bezitten van een aandeel betekent eigenlijk dat je een deel van het kapitaal van een bedrijf bezit, omdat je er geld in gestoken hebt. Op de lange termijn kunnen aandelen veel rendement opleveren en wie slim belegt doet daar nog een schepje bovenop. Niet door nog meer eigen geld in aandelen te steken, maar door die behaalde winst (rendement) opnieuw te beleggen. Daardoor zal je vermogen sneller groeien***.

Je kunt aandelen kopen in verschillende bedrijven, zoals Shell, Netflix of Apple. Dankzij DEGIRO heb je als belegger in aandelen toegang tot 50+ beurzen in 30 landen. Dankzij de ongekend lage DEGIRO kosten is dat voor heel veel mensen aantrekkelijk. Bovendien kun je contact opnemen met DEGIRO of de beleggersacademie raadplegen om handige tips ontdekken. DEGIRO leert je trouwens niet om te beleggen en geeft dus geen beleggersadvies, maar geeft wel veel handige informatie en tips weg op haar website waar je iets van kunt opsteken. Dat is deels de reden dat ik zo enthousiast ben in deze DEGIRO review! 

Obligaties

Door naar het volgende product: een obligatie. Dit is een financieel product dat ingezet wordt wanneer je als belegger geld leent aan een bedrijf. Over dat uitgeleende geld ontvang je (vaak een vast bedrag aan) rente. Door obligaties uit te geven, komen bedrijven gemakkelijker aan een bepaald (start)kapitaal en kunnen ze zichzelf financieren. Het geld wordt over het algemeen weer terugbetaald na een bepaalde periode. Op dat moment houdt ook de uitkering van rente op.  

Obligaties zijn een redelijk veilige beleggingsvorm***, maar het verwachte rendement kan laag zijn. Toch is beleggen nooit zonder risico. Laat je daarom altijd goed informeren, voordat je een investering of belegging doet. Binnen DEGIRO kernselectie zijn in elk geval veel mogelijkheden om met obligaties aan de slag te gaan en dankzij de lage DEGIRO kosten kunnen veel mensen instappen. 

Futures

Een future is een contract tussen twee partijen met een vaste prijs en dit contract heeft een afloopdatum. Hierin staat welk product er geleverd wordt, wanneer en tegen welke prijs. Je hoeft voor een future niet direct te betalen, je stort alleen een borg (als onderpand) om de future positie in te nemen. Een future aangaan brengt veel risico met zich mee, doordat het een hefboomwerking heeft. Bovendien kan een future een grote waarde hebben.  

Er zijn futures die gaan over aandelen, een bepaalde index of grondstoffen. Door via DEGIRO kernselectie in futures te beleggen, blijven DEGIRO kosten laag. Toch kun je hier als beginner niet aan meedoen. Je moet aan verschillende voorwaarden voldoen en testen hebben afgelegd bij DEGIRO om aan te tonen dat je over voldoende kennis en ervaring beschikt.  

Opties 

Een optie is een product dat meer geschikt is voor ervaren beleggers. De waarde van een optie is afhankelijk van de waarde van het onderliggende product (bijvoorbeeld een aandeel). De optie vormt het contract dat de koper recht geeft om het product tegen een bepaalde prijs en voor een bepaalde datum te kopen of verkopen. Om dit recht te hebben, betaal je een bepaalde premie aan de verkoper van de optie. DEGIRO kernselectie maakt handelen in verschillende opties mogelijk. Denk hierbij aan indexopties, aandelenopties, en zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Om een optie te kopen stort je een borg als onderpand. Je hoeft dus – net als bij een future – niet direct het gehele bedrag te betalen. Ook hierop is een hefboomwerking van toepassing, waardoor je met een kleine investering al veel geld kan verdienen***. Daar tegenover staat wel het grote risico dat (en de hoge kosten die) opties met zich meebrengen. Net als bij futures geldt dat beginnende beleggers niet in opties kunnen beleggen.  

Gestructureerde producten

Op naar het volgende beleggingsproduct: gestructureerde producten. Dit zijn financiële producten die beleggers gebruiken om te profiteren van koersbewegingen op onderliggende producten. Denk hierbij aan een index, aandeel of een bepaalde grondstof. Het is een beleggingsproduct voor de ervaren belegger en beleggen kan al met een relatief laag bedrag. Wel zit er veel risico aan vast. Elk gestructureerd product is anders. Wel worden ze altijd door een derde partij (zoals een bank) uitgegeven, die er inkomsten uit haalt door financieringskosten in rekening te brengen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van rendement. Omdat deze DEGIRO review vooral gericht is op beleggen voor beginners zal ik niet te veel over gestructureerde producten uitweiden. Neem met DEGIRO contact op als je meer wilt weten over dit product. 

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds is ook een financieel product, maar het werkt net even anders. Er kunnen verschillende beleggingscategorieën binnen één fonds zijn. In het geval van een beleggingsfonds koopt en verkoopt de beheerder van zo’n fonds bijvoorbeeld aandelen en/of obligaties. Dit wordt gedaan met het geld dat beleggers hebben ingelegd. De beleggers worden op hun beurt beloond met aandelen van het fonds. Dit leidt tot risicospreiding in je portfolio, want wanneer het ene product niet goed presteert, heft het andere product dat vaak weer op.  

Dankzij een beleggingsfonds worden bepaalde markten ook toegankelijker voor particuliere beleggers én kun je als belegger profiteren van de kennis en expertise die de fondsbeheerder heeft. Je hoeft dus niet steeds zelf fouten te maken of dingen uit te zoeken. De fondsbeheerder doet het werk voor je. Dit is ook handig voor beleggers die nog niet zoveel ervaring hebben. DEGIRO kosten zijn daarbij ook nog eens heel laag, waardoor een beleggingsfonds nog aantrekkelijker wordt om in te beleggen. Met een DEGIRO kernselectie rekening krijg je (na het afleggen van een test) toegang tot de basisbeleggingsfondsen van DEGIRO. 

Cryptotrackers

Cryptomunten zijn digitale munten. Ze zijn heel populair en je kunt er op verschillende manieren in beleggen. Dankzij DEGIRO kernselectie kun je zelfs in crypto beleggen, zonder dat je ze koopt. Dat kan aan de hand van cryptotrackers, die de koerswaarde van een cryptomunt volgen. Deze trackers heten ETF’s en ETN’s. Je dient hier wel voldoende ervaring voor te hebben, anders wordt beleggen in cryptotrackers afgeraden. 

Beleggen op wereldwijde beurzen

Wat ik nog even extra wil benoemen in deze DEGIRO review, is dat je bij DEGIRO wereldwijd kunt beleggen. Je krijgt als klant namelijk toegang tot 50 beurzen die verspreid zijn over 30 verschillende landen. Waar je als belegger voorheen eigenlijk beperkt werd tot beurzen die alleen in Europa beschikbaar waren, kun je dankzij DEGIRO toegang krijgen tot beurzen over de hele wereld. Zo kun je bij DEGIRO kosten laag houden en toch je vermogen en risico beter spreiden. 

DEGIRO Beleggingsplatform: wat houdt het in?

Het beleggingsplatform van DEGIRO geeft beleggers toegang tot hun eigen portefeuille, tot real-time koersen, tot het laatste marktnieuws én tot allerlei ordermogelijkheden. Het platform voegt regelmatige nieuwe functies toe, zodat het aansluit op de behoeften en wensen van klanten. De software van DEGIRO is geschikt voor beginners en gevorderden en is heel gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je ermee beleggen over de hele wereld. Personaliseren is ook mogelijk op het DEGIRO beleggingsplatform, want je kunt een favorietenlijst aanmaken. Zo houd je je favoriete producten en informatie altijd bij de hand. 

Alles over DEGIRO beleggingsapp

Naast het online beleggingsplatform dat je via de computer of laptop kunt openen, is er ook een DEGIRO beleggingsapp. Door deze app te downloaden kun je je portefeuille altijd en overal met je meenemen en beheren. Dat is iets wat ik ook graag wilde bespreken in deze DEGIRO review. Het is namelijk echt een uitkomst! 

Je kunt via de app je portefeuille inzien, in de gaten houden wat er op de markt gebeurt en welke producten er in omloop zijn. Ook vind je er het laatste nieuws en kun je de agenda van verschillende beurzen en producten bekijken. De DEGIRO app is in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk bekroond tot beste beleggingsapp, laat het platform op haar website weten. Dat is natuurlijk een enorm compliment voor DEGIRO! 

Wat is DEGIRO kernselectie precies?

Wil je het liefst zo voordelig mogelijk beleggen? Dankzij DEGIRO kernselectie kun je onder bepaalde voorwaarden gratis (lees: zonder transactiekosten) ETF’s kopen. Wanneer DEGIRO jouw online broker is (en je dus een rekening opent op dit platform) kun je gebruikmaken van DEGIRO kernselectie ETF. Denk niet dat je hier alleen maar niet-bruikbare ETF’s treft. Er zitten echt hele interessante tussen. Dankzij DEGIRO ETF kernselectie kun je deze zonder transactiekosten kopen en – hopelijk – extra snel rendement behalen. Ik hoop in elk geval voor je dat het zo positief uitpakt. Ondanks dat je dit nooit weet (want beleggen is en blijft een risico), is het wel heel fijn dat DEGIRO deze selectie beschikbaar stelt aan haar gebruikers. 

Beleggen voor beginners DEGIRO

Ga je beleggen met DEGIRO, dan kun je dat ook doen wanneer je nog niet zoveel verstand hebt van de wereld van beleggen. Op de website van DEGIRO vind je namelijk heel veel nuttige informatie, tips en video’s. Nadat je die bestudeerd hebt, weet je gegarandeerd meer. Bovendien maakt DEGIRO leuke extra’s mogelijk die jou als beginner (maar ook zeker als gevorderde belegger) voordelen opleveren.  

Zo kun je bijvoorbeeld door het aanbrengen van vrienden tegoed ontvangen. Dit tegoed kun je gebruiken bij het betalen van transacties en dergelijke. Voor elke nieuwe vriend die je bij DEGIRO aanbrengt verdien je transactietegoed. Beleggen voor beginners DEGIRO wordt zo extra interessant. En voor je vrienden ook! Omdat DEGIRO als een betrouwbare partij wordt gezien (vooral in mijn ogen) en er lage DEGIRO kosten gelden, zal je je misschien nog verbazen over hoeveel van je vrienden interesse hebben in een account/rekening bij DEGIRO kernselectie. 

DEGIRO Beleggersacademie

DEGIRO maakt beleggen voor beginners mogelijk, maar ziet zichzelf niet als opleider in beleggen. Heb je nog niet zoveel kennis van beleggen en wil je graag meer ontdekken? Raadpleeg dan de beleggersacademie. Zo kun je stap voor stap lezen hoe beleggen werkt. Zo ontdek je snel genoeg wat voor type belegger je bent en welke strategie raadzaam is om op te volgen***. Dit maakt het bovendien makkelijker om met DEGIRO kernselectie en andere ETF’s of aandelen aan de slag te gaan. Door middel van het bekijken van 10 handige video’s leer je de basis van beleggen en kun je zelf met beleggen starten. 

DEGIRO kenniscentrum: hier ontdek je nog meer!

Het kenniscentrum van DEGIRO staat boordevol interessante informatie. Je kunt hier nog meer ontdekken over de wereld van beleggen. Ook kom je er hier sneller achter welk type belegger je bent en welke strategie het meest geschikt is voor jou om aan te houden. Alhoewel DEGIRO zichzelf niet profileert als onderwijzer, kun je dankzij het DEGIRO kenniscentrum wel veel leren. Doe er je voordeel mee, want het is helemaal gratis! 

DEGIRO voordelen

Ben je benieuwd naar de verschillende voordelen die beleggen bij DEGIRO je opleveren? Ik heb ze hieronder voor je opgesomd, zodat je er een beter beeld van krijgt. Deze DEGIRO review is er namelijk op gericht om jou te laten inzien dat beleggen ook mogelijk is wanneer je nog weinig tot geen ervaring hebt. 

✅ Je kunt bij DEGIRO met een gerust hart beginnen met beleggen, als je het mij vraagt***; 

✅ Je kunt bij DEGIRO crypto kopen en je bepaalt zelf in welke cryptomunten je gaat beleggen; 

✅ De gegevens van klanten worden goed beschermd; 

✅ Je kunt ook in andere financiële producten handelen, net wat jij wilt; 

✅ Hele lage tarieven; 

✅ Dit innovatieve platform blijft zichzelf continu verbeteren en neemt feedback van klanten hierin mee; 

✅ Kom je ergens niet uit, neem dan DEGIRO contact op en schakel de hulp in van een van de medewerkers; 

✅ Het is het grootste online beleggingsplatform van Europa waar je wereldwijd mee kunt beleggen; 

✅ Er zijn geen kleine lettertjes, DEGIRO is transparant en de voorwaarden zijn duidelijk; 

Beleggen voor beginners: DEGIRO maakt het mogelijk! 

DEGIRO nadelen

Toen ik op zoek ging naar DEGIRO nadelen, heb ik eigenlijk maar één echt nadeel kunnen ontdekken.  

❌ DEGIRO heeft niet zulke uitgebreide mogelijkheden voor rapportages en de analyse daarvan. 

Wat houdt de Fair Use Policy in?

DEGIRO kernselectie heeft een Fair Use Policy. Dit betekent dat je elke kalendermaand een kosteloze transactie kunt doen per ETF. Ik vind het belangrijk om die te benoemen in mijn DEGIRO review, omdat hij je veel voordeel kan opleveren als belegger! Hoe het werkt? Je kunt elke maand één kooptransactie of verkooptransactie uitvoeren, zonder dat je daarvoor transactiekosten hoeft te betalen. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar een transactie aan moet voldoen. Houd je je daaraan, dan kun je elke volgende transactie in diezelfde ETF én in dezelfde richting (kopen/verkopen) zonder transactiekosten blijven uitvoeren. 

De voorwaarden van Fair Use Policy

✅ Als de eerste transactie gericht was op kopen, dan moet de volgende transactie ook gericht zijn op kopen. Werd de eerste transactie gericht op verkoop, dan moet de volgende transactie dat ook zijn; 

✅ De minimale waarde van de transactie moet €1.000, $1.000 of £1.000 zijn; 

✅ Dit voordeel vervalt zodra er een transactie wordt uitgevoerd in de desbetreffende ETF en kalendermaand die in de tegenovergestelde richting plaatsvindt. 

DEGIRO kosten: wat kost beleggen bij DEGIRO?

Dat DEGIRO kosten laag zijn, heb je inmiddels wel begrepen uit mijn DEGIRO review. Maar wat zijn die kosten nu precies?  

Houd er rekening mee dat DEGIRO kosten niet vast staan en dat ze in de loop der tijd mogelijk hoger of lager kunnen worden. Ik doe daarom geen specifieke uitspraken over de tarieven die DEGIRO hanteert. Wil je berekenen hoeveel kosten jij als belegger kwijt zou zijn? Gebruik dan de tarievencalculator op de website van DEGIRO. 

Aansluitingskosten DEGIRO

Naast transactiekosten kunnen er ook aansluitingskosten gerekend worden bij DEGIRO. Deze kosten worden in rekening gebracht, omdat op deze manier wereldwijd een groot aantal beurzen aangeboden kan worden. Ook is de technische support via DEGIRO-contact beschikbaar doordat klanten deze kosten betalen. Echter betaal je alleen wanneer je gebruikmaakt van een dienst. DEGIRO kosten voor de aansluiting zijn – zoals je inmiddels gewend bent – ook laag. Je betaalt op het moment van schrijven van deze DEGIRO review (januari 2022) gemiddeld €2,50 per beurs per jaar. Voor Amerikaanse beurzen zijn de aansluitingskosten €5 per beurs per kalendermaand. En voor sommige beurzen betaal je helemaal geen aansluitingskosten. 

DEGIRO review: wat anderen zeggen over deze broker

Op Trustpilot is de gemiddelde DEGIRO review positief. Op basis van gemiddeld 3.000 DEGIRO reviews scoort het platform 3,5 van de 5 sterren. 

Zeer positieve DEGIRO ervaringen

De meeste gebruikers zeggen dat DEGIRO een gebruiksvriendelijk platform is, vooral voor beginners. Volgens Hellen kun je prima en gemakkelijk beleggen in ETF’s dankzij DEGIRO. “Een mooi programma dat je het een en ander leert voordat je aan de slag gaat. In deze branche is extra informatie altijd welkom, als je het mij vraagt.” 

Ook Fred is enthousiast. “DEGIRO is een fijn platform met veel informatie. Ik vind de uitleg helder en de klantenservice is goed bereikbaar. Daarom ben ik heel tevreden!” Volgens meneer Kooijmans biedt DEGIRO beleggers een goed pakket van mogelijkheden tegen een scherpe prijs. “Het is daarnaast een duidelijke website, veel informatie, geeft je een goed beeld van je beleggingen en de resultaten ervan. Ook is het mogelijk om snel te handelen en ik kan mij op deze manier verdiepen in veel verschillende bedrijven.” 

Over DEGIRO kernselectie vertelt Amy: “Ik ben nog heel nieuw in de wereld van beleggen en aandelen, maar dankzij DEGIRO kernselectie is het ook voor mij heel toegankelijk. Ik heb veel informatie opgedaan in het kenniscentrum en de video’s van de beleggersacademie zijn heel duidelijk.” Daarom is Amy tevreden over DEGIRO. “Voor mij is deze site heel goed te gebruiken, dus dat doe ik dan ook graag.” 

Minder positieve DEGIRO ervaringen

Er zijn ook wat minder positieve DEGIRO ervaringen gedeeld op Trustpilot. Die wil ik ook aan je laten zien, want beleggen is geen kinderspel***. Ondanks dat mijn beeld van DEGIRO heel positief is, moet jij zelf bepalen of dit voor jou ook geldt. 

Eric vertelt bijvoorbeeld dat de helpdesk in het Engels was, ondanks dat hij overdag naar een 020-nummer belde. Dat vond hij op zich geen probleem, maar de telefoniste ging op zoek naar iemand die Duits sprak. Dat wilde hij helemaal niet, maar hij werd al in de wacht gezet. “Na 3,5 minuut stilte heb ik de verbinding maar verbroken.”  

Volgens een andere DEGIRO review van iemand die drie jaar klant meende te zijn geweest, is DEGIRO minder transparant dan het bedrijf claimt te zijn. Hij raadt DEGIRO niet af, maar hij zegt wel dat je je goed moet verdiepen in de voorwaarden. Dat is iets wat ik zelf ook altijd aanraad om te doen, want je eigen beoordelingsvermogen/intuïtie is nog altijd wat je moet opvolgen bij het maken van een bepaalde keuze. Doe daarom – na het lezen van deze DEGIRO review – ook zelf altijd nog goed onderzoek. Het is wel jouw geld waar het om gaat.  

Let op: beleggen is nooit zonder risico!

Dat beleggen voor beginners DEGIRO eenvoudig, laagdrempelig en voordelig is, betekent niet dat beleggen bij DEGIRO of DEGIRO kernselectie geen risico’s met zich meebrengt. Beleggen is nooit zonder risico, onthoud dat goed! Mijn DEGIRO review is puur bedoeld om te informeren. Ik wil je meegeven dat het altijd mogelijk is dat je je inleg of een deel ervan verliest tijdens beleggen. Beleg daarom nooit met geld dat je niet kunt missen. Ben je benieuwd naar alle risico’s die gepaard gaan met beleggen, neem dan met DEGIRO contact op. Op de website is ook veel te lezen. Dat is het grote voordeel aan DEGIRO: zij is open over haar voorwaarden en het bedrijf deelt heel veel informatie en kennis. Doe daar je voordeel mee, zeker als beginnend belegger. Je kunt je namelijk nooit teveel verdiepen in de wereld van beleggen! 

Meest gestelde vragen over DEGIRO kernselectie

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over DEGIRO kernselectie ETF/DEGIRO ETF kernselectie? Ben je benieuwd of DEGIRO betrouwbaar is? Of wil je meer weten over DEGIRO crypto? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen! 

#1 Is DEGIRO betrouwbaar?

Of DEGIRO betrouwbaar is, is een vraag die veel mensen hebben. Ik kan je vertellen dat dit in mijn ogen – en in die van veel mensen die een DEGIRO review schreven – waar is. Het platform is boveniden laagdrempelig en verschaft veel informatie. Dankzij het enorme aanbod van DEGIRO (zoals DEGIRO kernselectie en DEGIRO crypto), is er voor ieder wat wils op dit platform. Je kunt dus met een gerust hart gaan beleggen als beginner*** bij DEGIRO, maar ook wanneer je al een hele ervaren belegger bent.  

#2 Hoe kan ik DEGIRO contact krijgen?

Wil je met DEGIRO contact opnemen? Ga dan naar de website www.degiro.nl, scrol helemaal naar beneden en klik onder het kopje ‘servicedesk’ op ‘contact’. Vervolgens kun je kijken of jouw vraag misschien tussen de meest gestelde vragen staat, zodat je direct een antwoord vindt. Is dat niet het geval, dan kun je de contactgegevens gebruiken voor DEGIRO contact.

#3 Kan iedereen zich aanmelden bij DEGIRO kernselectie?

Ja, iedereen kan zich aanmelden bij DEGIRO om deel te nemen aan DEGIRO kernselectie. Het is een makkelijke manier om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en risico te spreiden. Vooral beginners hebben hier baat bij, maar ervaren beleggers eigenlijk net zo goed. DEGIRO kernselectie ETF stelt je bovendien in staat om te beleggen zonder transactiekosten te betalen. Daarom is DEGIRO ETF kernselectie zo populair.

#4 Kan ik op elk moment van de dag kopen en verkopen?

Dit kan alleen wanneer de beurzen geopend zijn. De openingstijden van de beurzen vind je terug op de website van DEGIRO. Daar zie je precies wanneer je aan de slag kunt gaan op welke beurs.

#5 Is er iemand die mij advies kan geven over welke aandelen ik moet kopen?

Ha ha, daar was ik zelf ook altijd naar op zoek en ik heb iemand gevonden die een hele handige tool heeft gemaakt. Jij kiest zelf waar je in wilt beleggen en vervolgens kun je dat betreffende aandeel aan de tool toevoegen. Je krijgt dan wekelijks te zien of je beter kunt kopen, beter kunt verkopen of beter even helemaal niets kunt doen en houden wat je nu hebt. Ik heb het over de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Harm is zelf een zeer ervaren belegger en ik ben fan van zijn methode. Heeft ie verbazingwekkend goede resultaten mee!

#6 Hoe kan ik leren beleggen?

O, dan ben je bij DEGIRO aan het juiste adres. Als je naar www.degiro.nl gaat, dan kun je navigeren naar het menu-item 'Kennis'. Daarin vind je De Beleggersacademie en bijvoorbeeld ook een begrippenlijst. Dat gaat je helpen om deze materie te snappen. Want je wilt natuurlijk wel dat je een goed gevoel hebt als je je zuurverdiende geld ergens in gaat stoppen. Ook leuk en vers van de pers: Onder het menu-item 'Kennis' vind je ook de onderste optie 'Documentaire'. Dit is de documentaire 'True Stories of Investing'. In deze serie (in samenwerking met bekroonde documentairemakers New Amsterdam en Discovery) weerleggen professoren, journalisten, gedragswetenschappers, voormalig ministers en beleggers enkele van de grootste misvattingen over beleggen. Aan de hand van historische gebeurtenissen en de mechanismen die erachter schuilgaan, leren ze je enkele belangrijke lessen die elke belegger zou moeten weten.

#7 Kun je bij DEGIRO crypto kopen?

Kun je bij DEGIRO beleggen in crypto? Het antwoord is ja en nee en meer nee dan ja. Is dat crypt(o)isch of niet? Ik leg het uit. 

Je kunt bij DEGIRO niet direct beleggen in crypto. Maar DEGIRO heeft wel een aantal ETF's die als onderliggende waarde crypto hebben. Hierdoor kun je dus indirect wel handelen in crypto. Weet ook dat het aanbod beperkt is bij DEGIRO. Dus ben je op zoek naar een platform om te handelen in crypto dan zou ik ergens anders kijken. Denk bijvoorbeeld aan Bitvavo of Binance. 

Weet je niet wat je moet kiezen? Dan heb ik wat voor je. Hier heb ik namelijk een uitgebreid artikel over geschreven. Binance of Bitvavo

 

 

#8 Wat is een ETF?

Wat is een ETF? Die vraag is blijkbaar niet zo eenvoudig te beantwoorden, want als je op Google zoekt dan krijg je een hoop bla bla. En daarvan werd ik nog niet wijzer.
 
Ik ga proberen om het fenomeen ETF in jip-en-janneke-taal uit te leggen. ETF is een afkorting van Exchange Traded Funds. Dit zijn fondsen die op de beurs verhandeld worden. Andere woorden voor ETF zijn indextrackers of kortweg trackers. Hiermee kun je op een eenvoudige manier beleggen in een index.
 
Hoe legt John C. Bogle (oprichter van Vanguard) het uit: in plaats van dat je een speld in de hooiberg probeert te vinden (lees: dat ene aandeel vinden wat het volgens jou heel goed gaat doen) koop je gewoon de hele hooiberg. Concreet voorbeeld: als jij aandelen van de 25 grootste bedrijven van Nederland wilt kopen dan wordt dat puzzelen en goed zoeken. Maar koop je een ETF op de AEX Index dan volg je hiermee meteen de hele index. Als je de juiste ETF kiest, dan zitten de door jou gewenste 25 bedrijven daar gewoon in.
 
Gevolg: je hebt instant spreiding (want je belegt in de complete hooiberg, die ook wel een mandjes worden genoemd). 
 
Er zijn ETF's op veel verschillende indices, zoals bijvoorbeeld op het gebied van aandelen, obligaties en grondstoffen. Ook kun je kiezen in indices voor bepaalde bedrijfssectoren of thema's (zoals duurzaamheid).

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal over DEGIRO

Ben je er klaar voor om een rekening te openen bij DEGIRO en te starten met beleggen? Ik hoop dat ik al je vragen heb beantwoord en als dat niet zo is, dan hoor ik graag van je. Rest me om je alvast heel veel succes gewenst met je beleggingen! *** 

Meer manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

*** De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten waar ik over schrijf. Maar weet dat niks van wat je op onlinebusinessbouwer.nl leest financieel advies is, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man/vrouw, je kunt eigen keuzes maken en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Ik kan je dus nergens garanties op geven. Doe dus altijd je eigen research, want je kunt met beleggen je geld verliezen!

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over 8 conversie killers die je sales kosten tijdens je verkoopwebinar. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.