Dropshippen AliExpress: maanden wachten en tien keer te veel betalen

Dropshippen AliExpress linksboven

Maanden wachten en tien keer te veel betalen: pas op voor dropshipping’ dat is de titel van een bericht op RTL nieuws. Ik kreeg de link natuurlijk meteen doorgestuurd door mijn broer die weet dat ik een opleiding gevolgd heb om dropshipper te worden. Dit bevestigt zijn gevoel ‘zie je wel dat dat dropshippen niks is’.

Ik heb al een blog geschreven over een artikel waarin heel lelijk wordt gedaan over Dropship OPLEIDINGEN. De stellingen in dit artikel heb ik weerlegd. Nu gaat het over dropshippen in het algemeen. En ook deze stellingen ga ik weerleggen.

* In dit artikel gebruik ik vaak het woord ‘hij’ voor een Dropshipper. Weet dat dit ook heel goed een vrouw kan zijn!

Er is niks mis met dropshippen

Er is niks mis met dropshippen, echt niet. Het is gewoon een verdienmodel. Ja, als dropshipper kun je je producten gewoon bij AliExpress inkopen. En ja, als je als consument naar AliExpress gaat dan kan je ook zelf bij AliExpress bestellen, daar hoeft helemaal geen dropshipper tussen te zitten. Maar wíl je dat ook?

Een dropshipper doet (als het goed is) onderzoek naar verschillende leveranciers. Hij checkt de betrouwbaarheid, maakt goede afspraken en als de dropshipper het echt goed wil doen dan regelt hij zelf een mooie verpakking met zijn eigen bedrijfsgegevens en branding.

Wat ook heel fijn is aan kopen bij een dropshipper: je hebt je bestelling gewoon bij een Nederlands bedrijf gedaan. Je kunt dus ook makkelijk retourneren (tenzij er natuurlijk andere voorwaarden gelden voor jouw product). Als je met een betrouwbare dropshipper in zee bent gegaan dan krijg je ook zonder meer je geld teruggestort. De voorwaarden hiervoor kan je als het goed is gewoon op de website terugvinden, dus check die. Verder heeft een dropshipper vaak keurmerken op zijn website staan. Gaat het niet zoals beloofd was, dan kan je een klacht indienen. Die keurmerken zijn er niet voor niets en ik weet uit ervaring dat het niet eenvoudig is om een keurmerk te krijgen.

De dropshipper neemt jouw producten retour en hij mag het vervolgens regelen hoe die producten weer teruggaan naar China. Wil jij dat allemaal zelf gaan regelen en proberen om je geld terug te krijgen uit China? Ik denk het niet. En mag die service die de dropshipper hiermee biedt geld kosten? Ik denk het wel. Hij loopt het risico en hij lost eventuele moeilijkheden voor je op.

Kan dropshippen ook fout gaan?

Natuurlijk kan dat ook fout gaan. Net zo goed als er onbetrouwbare klusjesmannen zijn, of onbetrouwbare bankiers zijn er ook onbetrouwbare dropshippers. Maar neem maar van mij aan, het overgrote deel is gewoon heel serieus met de business bezig.

Drophsippen AliExpress midden

In het artikel van RTL nieuws wordt ook het voorbeeld gegeven van een föhn uit China en dat het zomaar zou kunnen gebeuren dat die föhn ondeugdelijk is. Dat dat ding in de brand zou kunnen vliegen. Ja dat kan. Dat is dus iets wat de dropshipper zou moeten checken. Nog veiliger: als ik zou dropshippen dan zou ik nooit voor elektronische apparatuur kiezen. Veel te kwetsbaar.

Maar om dan maar gelijk te beweren dat je duidelijk moet aangeven op je dropshipwebsite dat je producten uit China komen, dat vind ik wel weer een beetje ver gaan. Het is een beetje naïef om te denken dat alleen dropshippers producten in China bestellen. Als je in fysieke winkels op de labeltjes gaat kijken dan schrik je waar alle spullen vandaan komen.

En ja, die fysieke winkels kopen ook voor weinig geld hun spullen in in China (of een land daar in de buurt) en gooien de prijs ook rustig 10 keer of 20 keer omhoog. Dat mag gewoon, daar zeurt niemand over. Maar als een dropshipper het doet riekt het ineens naar oplichting. Onterecht!

Wat dropshippers wel doen (als het goed is) is vertellen wat de levertijd van producten is. En dan kan dat zomaar ineens 4 weken zijn ja. Je kunt ook geluk hebben: dat jouw dropshipper een risico heeft genomen door gewoon alvast een hoop producten op voorraad te leggen. Zodat hij direct uit kan leveren. Terwijl als jij zelf bij AliExpress zou bestellen, dan moet je weken wachten. Met de coronacrisis misschien zelfs wel maanden. Hoera dus voor de dropshipper die commercieel denkt!

Wat is dropshippen?

Een dropshipper heeft een winkel, net als Mediamarkt, Blokker, of de beddenzaak op de hoek. Alleen is dit een online winkel. Compleet met webshop, klantenservice en advertenties. Geloof me, dat doe je echt niet ‘even’. Dat is iets waar je voor moet leren (dat is in ieder geval mijn advies).

Sterker nog: ik weet al heel veel op het gebied van online marketing. Maar de mannen en vrouwen van de Dropshipacademy hebben me nog heel wat kunnen leren op het gebied van adverteren. Hoe je een goede advertentie opbouwt bijvoorbeeld. En hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt voor advertenties doordat je het heft in eigen hand neemt en zorgt dat jouw advertenties niet aan de verkeerde personen getoond wordt. Wat zijn ‘verkeerde personen’? Mensen die (nog) niet genoeg interesse hebben in wat je aanbiedt.

Dropshippen AliExpress rechtsonder

Dropshippen is een vak en voor een heleboel mensen is het een nog compleet nieuw vak. Tja, dat krijg je als de mogelijkheden van de huidige tijd in razend tempo groeien. Maar nieuw is niet per se fout. Of oplichting. Het is gewoon een businessmodel. En ja, er zijn ‘snelle jongens’ die ‘even’ rijk willen worden en die de basisregels van een online shop aan hun laars lappen. Maar het merendeel is betrouwbaar en goed bezig.

Dropshippen is ook een fantastische mogelijkheid voor traditionele winkels en producenten die zelf geen kaas gegeten hebben van online verkopen. Dat hoeft ook niet. Laat een dropshipper voor je werken en hij neemt de complete techniek en marketing achter de shop uit handen. En dat mag geld kosten. Net als dat fysieke winkels een flinke marge hebben tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs van hun producten.

Dat heel handelsgeest en daar staan wij Nederlanders bekend om. Sluit je dus aan en laat het vóór je werken. Probeer het in ieder geval en vel daarná pas je oordeel.

Dropship Nederland, de academy

Zeg je nu ‘je hebt me overtuigd, ik wil leren dropshippen’? Cool, dan heb ik een mooi aanbod voor je. Je kunt namelijk een gratis Dropship e-book aanvragen. Voor de lezers onder ons. Check it out! Wil je direct aan de slag? Dat kan natuurlijk ook, klik hier om direct te starten in de Dropship Academy.

dropshippen hoe doe je dat aanbod

Kijk en luister je liever, dan heb ik een gratis webinar over Dropshippen voor je

Klik op onderstaande knop en lees meer.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over de Online Business Bouwer Methode. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *