Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing boven

Geld verdienen met affiliate marketing, kan dat? Ja, dat kan. Maar ik kan me voorstellen dat je dan eerst nog een heleboel vragen hebt. Want is affiliate marketing? En hoe doe je dat dan? Nog belangrijker: hoe ga je er geld mee verdienen? Is het moeilijk? Ben je morgen meteen al rijk (die bubbel prik ik meteen door, het antwoord is nee. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het in de toekomst wél komt). Verdien je dan geld als je slaapt? En zo zijn er nog veel meer vragen waar ik me van voor kan stellen dat jij daar een antwoord op wilt.

Komt ie!

Affiliate marketing betekenis

Moeilijk woord, affiliate marketing. Maar wat betekent het eigenlijk? Affiliate marketing is het aanprijzen van producten en diensten van iemand anders. Waar je bijvoorbeeld aan kunt denken: stel jij reist veel. Je slaapt in hotels, je reist met een bepaald vervoersmiddel, je gaat op bepaalde plekken eten, je gaat naar leuke attracties. Dan zou je aan al die aanbieders een speciale link kunnen vragen om op jouw website (of in je mails, of op sociale media) te delen. Die speciale link (een affiliate link dus) laat de aanbieder weten dat de bezoeker via jou komt, want dat zit in de code van de link verwerkt. Als die bezoeker vervolgens ook nog eens koopt dan krijg jij een vergoeding. Dat noemen ze een affiliate commissie.

Affiliate commissie

Waarom krijg je een affiliate commissie? Omdat jij hebt verteld over de aanbieder in kwestie en jouw lezers zijn enthousiast geworden en hebben gekocht. Dat is geld waard. Want als jij je verhaal niet had verteld, dan had de aanbieder niks verkocht. Ondernemers zijn dus zeker bereid om jou voor je inspanningen te betalen. Soms kleine bedragen. Soms veel. Zo heb ik affiliate links die met 1 verkoop € 1000,- commissie opleveren (dat is geen typfout). Ik heb ook linkjes die maar een paar euro per verkoop opleveren.

Maar als dus iemand op jouw affiliatie link klikt en vervolgens koopt, dan krijg jij meteen een mail dat je een commissie hebt verdiend. Kan de vlag uit gehangen worden!

Affiliate marketing beginnen

Wat heb je nodig om met affiliate marketing te beginnen? Allereerst natuurlijk affiliate links. Ik heb er een heleboel en die heb ik via verschillende wegen gekregen. Je kunt je aansluiten bij een affiliate-netwerk zoals bijvoorbeeld:

Daarnaast heb ik ook affiliate links die ik rechtstreeks van ondernemers heb gekregen. Zij hebben zich bijvoorbeeld aangesloten bij Plug & Pay van IMU (dit mag je trouwens gratis proberen. Zou ik zeker doen!).

Als je die affiliate linkjes hebt is het een kwestie van mooie verhalen vertellen. De linkjes delen en op zo’n manier dat je lezers er enthousiast van worden en erop klikken. Daarmee is de eerste stap gezet. Na die eerste klik wordt er een cookie geplaatst op de computer van jouw lezer. Als diezelfde lezer vervolgens ook nog eens binnen de affiliate-cookie termijn koopt dan verdien jij een commissie.

Ben je morgen meteen rijk met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing kan. Het kan heel goed zelfs. Je kunt er ook heel veel geld mee verdienen. Er zijn mensen die duizenden euro’s per dag verdienen met affiliate marketing. En nee, ook dit is geen typfout. Ik schrijf per dag en ik bedoel ook per dag. Ik zeg eerlijk, dat verdien ik nog bij lange na niet. Maar ik ben wel hard aan het werk om op den duur op dat niveau te komen.

Wat moet je daarvoor doen?

Geld verdienen met affiliate marketing midden
  • Kies een product of dienst waarover je wilt schrijven.
  • Bepaal voor welke doelgroep je wilt schrijven.
  • Kies een platform (of meerdere) om daarop jouw content te gaan delen. Denk hierbij aan de website waar je nu bent. Onlinebusinessbouwer is mijn platform.
  • Doe zoekwoordenonderzoek en schrijf artikelen voor die zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt.
  • Schrijf sterke Call To Actions, waardoor jouw lezers ook op je linkjes/knoppen klikken. Pas op voor te krachtige Call To Actions als ‘koop hier’. De kans is dan meteen al een stuk kleiner dat iemand doorklikt, omdat die persoon nog helemaal niet toe is aan direct kopen.
  • Blijf bouwen en blijf relevante content delen. Mijn schema is iedere week een lang artikel van minimaal 1000 woorden (en het liefst 2000 woorden). En iedere dag een kennisbankartikel (dat zijn kleine artikels over slechts 1 zoekwoord).

Ik kan je vertellen dat het hard werken is. Ik heb inmiddels zelf meer dan 200 pagina’s geschreven en ik kan nog niet leven van affiliate marketing. Maar zoals ik al zei: ik ben onderweg en ik zet door.

Verdien je met affiliate marketing geld als je slaapt?

Ja, met affiliate marketing kun je heel goed geld verdienen als je slaapt. Sterker nog, ik heb het inmiddels regelmatig. Dat ik ’s morgens mijn mail open en dat er een bericht is dat ik een commissie verdiend heb. Is een lekker begin van je dag hoor.

Zeker als je een website hebt dan maakt het niet uit wanneer iemand jouw verhalen leest. Je website staat 24/7 online en ik heb ook serieus internationale bezoekers. Nederlanders die aan de andere kant van de wereld zijn en die midden in de nacht op mijn website komen en iets via mijn linkjes aankopen. Gaat altijd door en dat maakt affiliate marketing zo krachtig.

Is geld verdienen met affiliate marketing moeilijk?

Nee, geld verdienen met affiliate marketing is niet moeilijk. Zeker niet als je een dijk van een niche gekozen hebt waar mensen al makkelijk doorklikken en kopen. Als je goede verhalen schrijft, gebaseerd op sterke zoekwoorden en je geeft echt antwoord op de vragen waar jouw lezers mee rondlopen, dan gaat het ooit goedkomen. En dat ‘ooit’ daar zit de crux. Want wat ik zelf gemerkt heb is dat je wel een lange adem moet hebben. Dat je door moet gaan en niet op moet geven. Dat je niet na 2 maanden moet denken ‘dit werkt niet voor mij, dus ik stop met blogs schrijven’.

Weet dat als je start met affiliate marketing dat je dan bergen en dalen gaat hebben. En dat je waarschijnlijk begint met een heel lang dal. Ik heb zelf meer dan een half jaar moeten wachten op mijn eerste commissie. Dat is een bijzonder mager resultaat voor alle uren die ik erin gestopt heb. Bijzonder mager. Ik had beter vakken kunnen vullen bij Appie. Of een krantenwijk kunnen nemen. Serieus! Maar het gaat niet om de korte termijn, het gaat om de lange termijn. En daar moet je tegen kunnen en de moed en de kracht blijven vinden om door te gaan.

Geld verdienen met affiliate marketing onder

Affiliate Marketing Revolutie

Heb je al eens gehoord van de Affiliate Marketing Revolutie (het is een naam, dus het mag met hoofdletters). Ik heb in het verhaal hierboven beschreven wat affiliate marketing is en hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Wat ik nog belangrijker vind is dat ik je heb laten zien dat affiliate marketing zeker in het begin niet synoniem is aan even snel geld verdienen. Dat je hard moet werken en moet weten wat je doet. En vol moet blijven houden. En dat is vaak het probleem.

Daarom heb ik hulp gezocht en die heb ik gevonden in de Affiliate Marketing Revolutie (ofwel AMR) van Jacko Meijaard. Spotgoedkoop voor wat je krijgt. Ik heb slechts € 47,- betaald voor een training die je vanaf 0 helpt om een lopende affiliate website op te bouwen.

Een training die je stap voor stap over de belangrijkste hobbels heen helpt. Van tips en adviezen over waar je over na moet denken tot hele concrete stappenplannen van ‘klik hier’ en ‘vul daar letterlijk deze woorden in’.

Als je serieus aan de slag wilt met affiliate marketing dan wil je dit. Want als je basis niet klopt dan wordt het lastiger dan nodig en dat wil je niet. Als je dat voor € 47,- kunt voorkomen dan zou ik dat zeker doen.

Ik ben ontzettend blij dat ik Jacko gevonden heb en dat hij mij nu helpt. Want heel eerlijk: als ik zijn training niet had gehad dan was ik allang gestopt. En dat zou zo zonde zijn geweest, want het begint nu eindelijk lekker te lopen. Mijn bezoekersaantallen stijgen en daarmee gaat ook de wet van de grote getallen vóór mij werken. Een deel van je bezoekers klikt. Hoe klein dat deel ook is, als je een mooi bezoekersaantal hebt dan ga je commissies verdienen. En ik ben zo blij als een hond met 7 lullen op het moment dat ik de computer aanzet en ja hoor, ik heb weer een commissie verdiend. Sterker nog, ik kom al op het punt dat 1 commissie niet zo heel bijzonder meer is.

Wil jij dat ook? Lees dan verder over wat de Affiliate Marketing Revolutie inhoudt of je kunt het gloednieuwe boek van Jacko lezen.

*** Soms heeft Jacko van de Affiliate Marketing Revolutie een speciale deal. Kijk hiervoor bij de Partner Deals, dan zie je of er op dit moment een speciaal aanbod geldt.

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

De Laptop Lifestyle review en ervaring

Wil jij laagdrempelig alle ins and outs leren over affiliate marketing?

Lees ‘De laptop lifestyle’. Je betaalt slechts de verzendkosten.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over 8 conversie killers die je sales kosten tijdens je verkoopwebinar. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *