Geld verdienen met boeken lezen

Geld verdienen met boeken lezen boven

Geld verdienen met boeken lezen, dat is echt mijn droombaan. Als ik dat toch eens zou mogen doen, dan zou ik helemaal happy zijn. Want ik heb wat boeken gelezen in mijn leven. En nog steeds. Ik denk serieus dat ik met gemak 100 boeken per jaar lees, ik denk zelfs nog wel meer.

Als je op internet gaat zoeken dan vind je een paar manieren om geld te verdienen met boeken lezen. Maar heel eerlijk, ik vind het geen kansrijke opties. Ik ga ze noemen, maar kijk vooral naar tips 6 en 7, want dat zijn voor mij wél echte kanshebbers.

1. Boeken reviewen voor geld

Bij deze optie wordt meteen al gezegd dat hier niet heel veel werk in te vinden is, maar het zou kunnen. Dat je boeken gaat lezen en beoordeelt en daar geld voor krijgt. Ik word nu al moe van de gedachte. Want ik heb het gedaan. Boeken lezen van schrijvers die het willen gaan maken en sommige boeken zijn tenenkrommend slecht. Je krijgt er dan wel voor betaald, maar toch. Ik noem de optie, maar voor mij valt ie meteen af.

2. Ga in een bibliotheek werken

Dit is nog wel een mooie optie om geld te verdienen met boeken lezen, want als je in een bibliotheek werkt dan zit je tot over je oren in de boeken. Om ze weer terug te zetten op de juiste plek én je wordt ook gevraagd om veel te lezen. Als je dat doet kun je de bezoekers namelijk ook weer beter tippen over welk boek ze zouden moeten lezen.

Maar goed, het gaat niet lekker met de bibliotheken en ik zou mijn lot dus niet aan een bibliotheek verbinden. Hoe graag ik ook lees. En… de opbrengsten van geld verdienen met boeken lezen kunnen beter dan met een baan in loondienst.

3. Schrijf een boek

Kijk, dat is alweer een betere optie. Als je een bestseller schrijft dan verdien je daar waarschijnlijk leuk aan. Maar weet dat je als je boek uitgeeft via een uitgever, dat je al blij mag zijn als je € 1,50 per verkocht boek verdient. Is geen vetpot. Nu zijn er slimme trucjes om jouw verdiensten per verkocht boek flink op te schroeven, lees hier verder.

Maar goed, een boek schrijven is heel veel werk. En een bestseller schrijven. Het heet niet voor niets een bestseller. Je moet de concurrentie verslaan en heb jij een onderwerp waarover je kunt schrijven waarmee je dat gaat doen? Zo ja, go for it. Nee, denk dan nog twee keer na voordat je voor deze optie gaat.

4. Verkoop je boeken

Geld verdienen met het verkopen van boeken zou een goed idee kunnen zijn. Maar uit eigen ervaring weet ik dat je bijvoorbeeld bij bol.com idioot weinig overhoudt aan de verkoop van een boek. Een boek dat ik vaak zelf voor de volle prijs heb gekocht.

Wat natuurlijk wel werkt is voor een heel laag bedrag boeken inkopen en die dan voor een goede prijs verkopen. Als je dat soort partijen kunt vinden, ga ervoor. Anders ben ik bang dat je alleen maar verlies maakt. Dan is je enige winst dat je de boeken die je verkoopt eerst zelf hebt kunnen lezen.

5. Geld verdienen met boeken lezen, op je eigen website

Tip 5 lijkt een beetje op tip 1, met een groot verschil. Bij tip 1 doe je het in loondienst/voor een vaste vergoeding. Bij tip 5 doe je het helemaal voor jezelf. Wat moet je daarvoor doen?

 • Bouw een website en dit is een zogenaamde affiliate website.
 • Lees boeken en schrijf reviews van deze boeken (zie tip 7).
 • Deel jouw website en maak reclame om mensen naar jouw website te krijgen.
 • Op jouw website deel je voor de boeken een affiliate-link, bijvoorbeeld van bol.com. Als iemand via die link koopt dan ontvang jij een commissie.
 • Hoe waardevoller jouw website is/wordt, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer mensen op de linkjes gaan klikken, hoe meer je vervolgens verdient.

Het enige zwakke aan deze methode is dat de vergoedingen per verkocht boek laag zijn. Kortom: je moet nogal wat boeken via jouw website ‘verkopen’ voordat je ervan kunt leven.

Geld verdienen met boeken lezen midden

6. Boeken uit het publieke domein zelf opnieuw uitbrengen

Niet veel mensen weten dit, maar: het auteursrecht geldt vanaf het schrijven van een boek tot en met 70 jaar na de sterfdag van de schrijver. Vanaf 1 januari van het jaar dat volgt op het sterfjaar verloopt deze termijn van 70 jaar.

Als een boek tot het publieke domein is vervallen dan mag iedereen het werk vrij hergebruiken. En ja, dat mag ook voor commerciële doeleinden. Weet dat er juweeltjes tussen zitten en als jij die opnieuw uitbrengt of eventueel vertaalt dan mag dat gewoon. Google maar eens op ‘public domain books’.

Of kies voor ‘private label rights’ en koop de rechten op een e-book. Je mag er alles mee doen, je eigen naam eronder zetten, de inhoud aanpassen en vertalen. In het Nederlands zijn er nog niet zo heel veel van deze producten, maar in het Engels wel. Je kunt deze private labels vaak al voor een paar tientjes aanschaffen. Door dit te doen zou je zomaar ineens een goeroe kunnen worden op een bepaald gebied. Als je marketing goed is, dan kun je heel veel boeken verkopen die je in de basis dus niet zelf geschreven hebt.

7. Mijn ultieme tip om geld te verdienen met boeken lezen

De beste manier om geld te verdienen met boeken lezen is door die boeken te lezen die je de kennis geven om goed geld te gaan verdienen. Denk hierbij aan boeken over affiliate marketing (een geweldig verdienmodel). Of boeken over beleggen. Of boeken over hoe je een kansrijk bedrijf opzet. Daarom geef ik je hieronder mijn top 10 van boeken die écht informatie geven over hoe je veel geld kunt verdienen.

7.1. Winst.nl van Eelco de Boer

Winst.nl is een boek van Eelco de Boer, één van mijn businesscoach helden. Eelco is een echte eindbaas die overal kansen en mogelijkheden ziet en ze ook durft te pakken.

Hij heeft een stevige pil geschreven over hoe hij zijn bedrijf tot een miljoenenbedrijf uit heeft gebouwd. Wat hij gedaan heeft en vaak ook hoe hij het gedaan heeft. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere internetbedrijven opgezet, 100+ websites laten bouwen en duizenden ondernemers geholpen bij het opbouwen en/of uitbreiden van een eigen internetonderneming. Zijn belangrijke lessen heeft hij gebundeld in dit boek, waarin je onder andere gaat leren:
* Hoe je veel bezoekers naar je website kunt krijgen.
* Hoe je betere resultaten kunt behalen met je website.
* Hoe je je internetonderneming overal ter wereld kunt runnen.
* Hoe je je concurrenten kunt ”verslaan” ongeacht hoe groot ze zijn.
* Hoe je vandaag nog geld kunt verdienen via het internet.
* Hoe je meer vrije tijd zal overhouden dan ooit tevoren.

Met heel veel slimme trucjes en tjokvol mogelijkheden die ik zelf nooit heb gezien is dit een boek dat ik niet graag had willen missen.

7.2. ASK  van Ryan Levesque

Ryan Levesque is een meester in ontdekken van waar vraag naar is. Want het is heel simpel: als jij levert waar mensen behoefte aan hebben, dan ga je geheid verkopen. En Ryan is hierbij vooral goed in kennisproducten.

In Ask legt Ryan uit wat je moet doen om te ontdekken waar mensen behoefte aan hebben. Dat doe je door te vragen (ask dus). Maar niet zomaar vragen. Ryan legt zijn complete strategie uit hoe je dat precies aanpakt. En hoe hij hierdoor dik heeft verdiend bijvoorbeeld met een e-book over het verzorgen van orchideeën. Dit verzin je toch niet!

7.3. CHOOSE van Ryan Levesque

Nog een boek van Ryan Levesque. Want na het vragen (Ask) komt het kiezen (Choose). En dat is nog niet zo simpel. Want als je in Ask alle data hebt gekregen, hoe kies je dan? Wat is belangrijk en wat niet? En hoe ga je verder als je gekozen hebt? De belangrijkste keuze is volgens Ryan ‘wie wil je helpen’. En hij geeft je vervolgens een methode die je helpt kiezen zodat je de kans maximaliseert dat wat je kiest ook daadwerkelijk een succes gaat worden. Echt een goed boek waarmee je voorkomt dat je een hoop werk gaan verzetten voor de kat z’n viool. Gewoon omdat als je Choose had toegepast, dan had je geweten dat dit een kansloze weg was. En had je meteen voor de kansrijke weg kunnen kiezen.

7.4. De laptop Lifestyle van Jacko Meijaard

Jacko Meijaard (dé expert op het gebied van affiliate marketing in Nederland, volgens mijn bescheiden mening dan) heeft een boek geschreven: De Laptop Lifestyle. Dit was al maanden geleden aangekondigd en ik kon eigenlijk niet wachten. Want als jij droomt van op een makkelijke manier geld verdienen, dan zou De Laptop Lifestyle wel eens het antwoord kunnen zijn dat je zoekt. En je kunt dit boek al voor een paar euro in jouw bezit krijgen.

Jacko begint met een inspirerend verhaal over zichzelf. Hoe hij zichzelf bij zijn nekvel heeft gepakt en ervoor heeft gezorgd dat hij van een redelijk kansloze jongvolwassene nu een succesvol ondernemer is. Jacko weet inmiddels echt ongelofelijk veel en hij deelt al zijn kennis in dit boek.

Bijvoorbeeld over:

 • Wat affiliate-marketing nu eigenlijk is.
 • Hoe je een goede niche kiest en hij geeft ook veel voorbeelden over wat een niche zou kunnen zijn (en daar zaten er echt een paar tussen waar ik van dacht ‘huh, kan dat ook?’).
 • Wat je moet doen om überhaupt kans te maken om succesvol te worden, denk hierbij ook zeker aan je eigen mindset.
 • Hoe je een website opzet en hoe je SEO voor je kunt laten werken.
 • Waarom Jacko fan is van gratis verkeer naar je website en hoe je dat krijgt.
 • Hoe je veel meer uit je website haalt dan alleen commissies (affiliate vergoedingen) en hoe je daarmee steeds meer winst kunt gaan maken én hoe je jezelf daarmee minder afhankelijk maakt van andere platformen.
 • Hoe je met je winst nog veel meer winst kunt gaan maken.
 • en nog veel meer.

Overweeg je om te starten met affiliate marketing? Dan is dit een boek dat je wilt lezen.

7.5. Think And Grow Rich van Michael Pilarzcyk

De titel suggereert dat dit boek in het Engels is, maar dat is niet waar. Michael Pilarzcyk heeft Think And Grow Rich vertaald naar het Nederlands. Wel zo fijn om alle finesses van de theorie (en praktijk) goed te begrijpen. Om succesvol te worden is het nodig om de juiste mindset te hebben en dit boek geeft je alle tools in handen om die juiste mindset te krijgen. Want je wordt wat je gelooft. Niet wat je hoopt, wenst of wilt. Je wordt waar je diep vanbinnen van overtuigd bent. Het originele boek is uit 1937, maar de wetten en regels van het universum gelden nog steeds. Doe er dus je voordeel mee en laat de wetten vóór je werken in plaats van tégen je. Ik ben blij dat ik de geheimen uit dit boek mocht leren.

7.6. De Marketing Tornado van IMU

Met de Marketing Tornado zeggen Tonny en Martijn zelf dat ze een belachelijk compleet en no-nonsense stappenplan hebben geschreven voor meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via het internet. En dat allemaal gebaseerd op hun eigen praktijkervaring.

Het internet biedt kansen in overvloed, maar hoe voorkom je dat je als ondernemer verzuipt in alle mogelijkheden? Hoe verzeker je jezelf van de meest effectieve online strategie en een onverstoorbare focus? Hoe tover je jouw website om tot een ware bezoekersmagneet en een volautomatische marketingmachine voor je business? Juist, met dit boek. Want het is echt een belachelijk compleet boek, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt. Er staan zoveel voorbeelden en best practices in. Doe er je voordeel mee.

7.7. Blondjes Beleggen Beter van Janneke Willemse

Blondjes Beleggen Beter is een boek van Janneke Willemse en zij leeft en doet wat ze in haar boek beschrijft. Ze legt goed uit hoe bepaalde vormen van beleggen werken. Waarom ze bepaalde producten wel of juist niet gebruikt en ze geeft aan het eind zelfs een paar namen van ‘als ik met dit doel zou gaan beleggen dan zou ik deze aandelen/producten kopen’. Ik vind het een super leesbaar boek met hele nuttige tips.

Want de simpelste manier om geld te verdienen is geld maken met geld. En dat doe je door te gaan beleggen.

7.8. Nu of nooit op Amazon van Bas Urlings

Bas Urlings heeft een boek geschreven over hoe je loaded kunt worden door te verkopen op Amazon. Heel eerlijk, het is een rommelig boek. Met veel fouten, veel herhalingen en de logica is soms ver te zoeken. En als je de prijs ziet op bol.com dan is het echt een belachelijk hoog bedrag voor dit boek.

Geld verdienen met boeken lezen onder

En toch is het een heel goed boek. Als je door de rommeligheid heen kijkt zit er heel veel waarde in het boek. Waar je op moet letten. Wat je wel en wat je vooral niet moet doen. Waar je wel en waar je beter niet voor kunt kiezen. Tips over hoe je het aanpakt en hoe jij het jezelf een stuk makkelijker kunt maken.

Als jij een product hebt dat je kunt verkopen en het zou via Amazon verkocht kunnen worden dan zou ik dit boek zeker lezen. Wat leer je allemaal in het boek:

 • Exclusieve lanceer- en verkoopstrategieën
 • Handige Amazon kickstart checklists
 • 8 Valkuilen waar je niet in wilt trappen
 • Optimaliseren van je Amazon listings
 • PPC Adverteren op Amazon
 • Je eigen Private Label product in 9 stappen
 • Hoe gebruik je de fulfilment klantenservice van Amazon

Zorg dat je voorbereid bent als je je in deze business waagt en dat doe je met dit boek.

7.9. In 10 stappen succesvol beleggen van Harm van Wijk

Nog een boek over beleggen, omdat het mijn doel echt is om mijn geld vóór me te gaan laten werken.

In 10 Stappen Succesvol Beleggen helpt je om jouw geld voor je te laten werken. Je ontdekt een wetenschappelijk bewezen methode om de beurs te verslaan. Wil jij een maandelijks inkomen uit aandelen en opties, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al van alles geprobeerd en daarmee geld verloren? En van vermogensbeheerders moet je het ook niet hebben. Een beleggingsfonds of een vermogensbeheerder levert je door de hoge kosten namelijk maar enkele procenten op.

Na het uitvoeren van alle stappen weet je niet alleen precies wat en wanneer te kopen, maar ook wanneer weer te verkopen. Je hebt ook een duidelijk beeld van je beleggingsdoel, je ontdekt een wetenschappelijk bewezen methode om de beurs te verslaan en je weet hoe je jouw risico verlaagt. Dit boek is zeer praktisch. Elke stap is voorzien van een duidelijke uitleg en vind je bij iedere stap opdrachten waardoor je ook daadwerkelijk aan de slag gaat! Voor je het weet, heb je een (passief) maandelijks inkomen uit aandelen en opties.

7.10. Online invloed van Joris Groen en Bas Wouters

Online invloed is een geweldig boek, dat ik 2x achter elkaar gelezen heb. Er stonden zoveel goede tips in dat ik met 1x lezen niet klaar was. Ik wilde alles nog beter begrijpen en nog beter integreren in mijn eigen website en marketing.

Bas en Joris geven antwoord op de vragen: hoe maak je van kijkers kopers? En van afhakers aanhakers? Door het slim toepassen van gedragspsychologie haal je veel meer resultaat uit je website, app of online campagne. Joris en Bas leggen haarfijn uit wat werkt, wat niet werkt, en waarom.

In dit boek vind je concrete en makkelijk toepasbare richtlijnen, gebaseerd op 40 jaar praktijkervaring en de inzichten van de belangrijkste gedragswetenschappers van dit moment, zoals Fogg, Cialdini en Kahneman.

Met ruim 40 succescases uit de praktijk en meer dan 150 do’s-and-don’ts is dit een compleet en praktisch handboek voor het ontwerpen en verbeteren van de online klantreis die jouw potentiële klanten binnen jouw bedrijf maken.

Dit wil je weten, zeker als je online je geld wilt gaan verdienen.

Zo, dit was mijn lijst met mogelijkheden om geld te verdienen met boeken lezen. Het is een heel verhaal geworden. Doe er je voordeel mee en haal de golden nuggets voor jezelf eruit. Succes!

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over de Online Business Bouwer Methode. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *