Wat verdient een tekstschrijver?

Als je gaat zoeken op wat een tekstschrijver verdient dan moet je denken aan tussen de € 50,- en  € 75,- per uur. Er zijn echter ook tekstschrijvers die voor rond de € 25,- per uur werken en er zijn er ook die meer dan € 100,- per uur vragen.

En dan heb je nog de sites en tekstschrijvers waar je per woord betaalt. Dat varieert van 1 cent per woord tot 10 cent per woord. En dat laatste vind ik echt om te huilen. Reken maar uit: een blog van 1500 woorden zou dan met het 'hoge' tarief € 150,- kosten. En dan hoor ik nog mensen zeggen dat ze dat duur vinden.

Ik daag je uit: doe het maar eens even. Zoek een onderwerp en schrijf een blog van 1500 woorden en kijk voor de grap eens hoeveel moeite je dat kost. Ik schrijf mijn eigen teksten en ik vind mezelf retesnel. Maar voor € 150,- ga ik echt geen tekst voor iemand anders schrijven. Serieus, dan moet ik veel te hard werken voor mijn geld en dan kan ik wel andere dingen verzinnen die ik kan doen.

Ieder voordeel heb ze nadeel zei Johan Cruijff al. Dat biedt ook kansen voor online ondernemers. Het betekent dus dat je voor relatief weinig geld blogs kunt laten schrijven voor je affilate website of voor je shop als dropshipper. Ik overweeg het zelf ook, dus ik zeg doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.