OERsterk in 6 weken review en ervaring

Niet veel mensen weten dit van mij, maar ik heb Chronische Vermoeidheid. Als sinds 1998. Dus een paar jaar geleden heb ik een twijfelachtig jubileum ‘gevierd’ van 20 jaar altijd vermoeid zijn. In die 20 jaar heb ik heel veel geprobeerd. Van ademhalingstherapie tot de chiropractor. Van natuurgenezing tot acupunctuur. Van kinesiologie tot de meest exotische diëten. En ja, het hielp allemaal. Een beetje. Maar nooit 100%.

Inmiddels ben ik op een niveau waar ik vrede mee heb. Ik werk (ten opzichte van een werknemer) zo goed als fulltime. Door mijn dagen goed te plannen neem ik ook nog genoeg rust, namelijk een uur slapen in de middag. Ik heb vrede met mijn situatie én ik blijf op zoek naar mensen die mij weer een stapje verder kunnen brengen. Zo kwam Richard de Leth op mijn pad met zijn OERsterk boeken.

OERsterk methode

Wat mij heel erg aanspreekt aan de OERsterk methode is dat er gekeken wordt naar het geheel. Ik geloof oprecht dat het niet gezegd is dat als je hoofdpijn hebt dat de oorzaak dan per definitie ook in je hoofd zit. De oorzaak kan ook heel goed in je darmen zitten of in je hersenen. En met hersenen bedoel ik dan mindset, gedachtes of overtuigingen.

Wat ik inmiddels ook weet is dat je soms juist tegengestelde dingen moet doen ten opzichte van wat logisch lijkt. Zoals je bijvoorbeeld over je vermoeidheid heen kunt komen door te sporten. Door méér te bewegen, in plaats van minder.

Of dat je van thuis mee hebt gekregen dat bepaalde voeding gezond is. Terwijl dat helemaal niet zo is. Of nog gekker: ik verbaasde me altijd al over al die mensen die als ze een scheet gelaten hebben eerst even een slokje water moeten drinken. Die constant met een flesje water lopen en daar keer op keer aan lurken. In OERsterk leer je dat dit helemaal niet goed is. Dat het in ieder geval niet is hoe onze voorouders leefden. En hoe je het ook wendt of keert, we hebben nog steeds veel meer van een oermens dan van de moderne mens die we nu zijn.

Wat ik dus van Richard (onder andere) geleerd heb:

  • Zorg voor diepe ontspanning (doe dus bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen).
  • Slaap voldoende (voor mij geen probleem om de voorgeschreven 7 uur te halen 😀).
  • Visualiseer (what you imagen you become).
  • Wees kritisch op wie je in je vriendengroep hebt en koester de vrienden die je wél toelaat.
  • Vermijd lang stilzitten (wist je dat een uur staand werken gelijk staat aan een workout).
  • Drink 3x per dag veel water in 1x (bulkdrinken noemt Richard dat).
  • Beweeg vóór je ontbijt (oermensen hadden geen kast met voorraad, die moesten eerst een konijn vangen voor ze konden eten).
  • Eet minder en minder vaak, sla eens een ontbijtje over.
  • Doorbreek je voedingspatronen. Richard legt precies uit hoe, want bijna niemand eet gevarieerd genoeg.

En denk je dat het moeilijk is om je patronen te veranderen én het ook vol te houden. Echt niet als je het stappenplan volgt. Dan gaat het als vanzelf door kleine veranderingen door te voeren. Hou die veranderingen vol en voeg er dan nog een kleine verandering aan toe. Je merkt bijna niet eens dat je het doet en ondertussen verandert je hele leven. In ieder geval mijn leven wel.

OERsterk koud douchen

Wat Richard met zijn boeken in ieder geval voor mij gedaan heeft is dat ik tegenwoordig koud douche. Iets wat is NOOIT maar dan ook NOOIT zou doen. Ik ben een echte koukleum. Zo erg dat ik zelfs in de zomer mijn elektrische deken niet van mijn bed af haal. Stel dat er nog eens een frisse nacht komt.

Koud douchen, het was een gruwel voor me. Alleen de gedachte al. En als ik met mezelf de afspraak maakte dat ik het nu echt ging doen, dan beheerste het mijn gedachtes. Al vóór ik ging douchen zag ik er al tegenop. Als ik dan onder de douche stond, was ik constant in gesprek met mezelf.

‘Kom op, je kan dit’.
‘Draai de kraan gewoon koud en je zult zien dat het mee gaat vallen’.
‘Ik ben toch niet gek, ik ga de kraan echt niet koud draaien’.
‘Nu ben ik al zolang aan het twijfelen, zal ik de douche niet gewoon uitzetten en dan de volgende keer…’
Een gebed zonder einde dus en ik vond het echt afschuwelijk als ik de kraan uiteindelijk wel naar koud draaide. En achteraf voelde ik me echt niet beter. Integendeel.

Maar daar kwam mijn redder Richard de Leth. Hij schreef ‘start je douche met koud water. Als je de kraan opendraait is het water sowieso in eerste instantie koud. Maak daar gebruik van en verspil dat koude water niet. Het water wordt vanzelf warm en al naar gelang hoe jouw warmwatervoorziening werkt duurt dat korter of langer’. Bij ons duurt het vrij lang en dat is in dit geval gunstig. Ik sta al snel een minuut onder de koude douche voordat ik het warme water voel komen. En als dat komt, dan is dat zó lekker. Dáár geniet ik echt van én ik heb koud gedoucht en mijn lichaam een flinke boost gegeven. Achteraf voel ik me ook veel kwieker dan wanneer ik echt alleen maar warm douche.

OERsterk in 6 weken review en ervaring midden

Zit sta bureau kopen

Nog een verandering, kleine moeite groot plezier. Ik heb een zit sta bureau gekocht. En voor mij was dat géén kleine verandering, want als er iemand een magneet in zijn kont heeft ben ik het wel. Als ik een stoel zie ga ik zitten. Ik wist het al dat het niet goed was, maar Richard heeft me echt aan het denken gezet. En ik heb actie ondernomen en een zit sta bureau gekocht. Check hier welk zit sta bureau ik gekocht heb.

Ervaringen van Richard zelf

Wat mij erg inspireerde was een ervaring van Richard zelf. Hij heeft meegedaan met een wetenschappelijk experiment waarbij hij een paar weken als oermens leefde. Hij was met een groep in de Pyreneeën en ze leefden daar met de natuur en met wat de natuur hen bood. Ze moesten letterlijk eerst een struik met bessen vinden om te kunnen eten. Of wortels uitgraven of een konijn vangen.

Als je geen flesjes hebt is water ook niet onbeperkt voorradig. Wil je drinken dan zal een bron moeten vinden. En als je een bron gevonden hebt, is het nu of nooit. Bulkdrinken dus, want meenemen gaat niet. Ik deelde Richards verbazing dat hij al heel gezond leefde vóór het experiment, maar dat hij bij de metingen na het experiment ontdekte dat zijn (bloed)waardes nog veel beter geworden waren.

De lekkerste recepten

OERsterk is niet alleen een manier van leven, het is ook een manier van eten. Richard deelt dan ook de meest verrukkelijke recepten die ook nog eens supergezond zijn. Ik vond en vind het geen enkel probleem om op die manier te eten. En ja, ik ben vegetarisch, maar ook daar is aan gedacht.

Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn favorieten:

– Hartige pannenkoek: pannenkoek van amandelmeel met ei, geraspte wortel, geraspte kokos en basilicum. Bak dit in kokosolie en je hebt de komende uren geen honger meer.

– Superdrink: water, banaan, appel of peer, handje amandelen en wat noten, kokosmeel, wortel, bleekselderij. Blenden maar en dan opdrinken. Heerlijk!

-Snelle pannenkoek (ik vind het meer een bijzonder gebakken ei): ei en banaan en een beetje zout. Ei en banaan? Ja, ei en banaan en het is heerlijk als je dit goed door de blender haalt en dan bakken.

– Paleo Naanbrood: amandelmeel, tapiocameel, kokosmelk en zout. Goed mengen en dan bakken. Lekker hoor.

-Bosbessenijs zonder melk: ingevroren vruchten, kokosmelk, beetje citroenrasp, peper en zout. Alles in de blender en je kunt het direct eten. Zonder suiker zoals je ziet.

Waarom je een maaltijdplanner nodig hebt

Wat voor mij ook een eye-opener was was het feit dat ik dacht dat ik heel gevarieerd eet, maar dat dat in de praktijk erg tegenvalt. Met een goede maaltijdplanner los je dat eenvoudig op. Simpel: de voedingsmiddelen die ik vandaag gegeten heb eet ik in komende 2 dagen niet meer. Op dag 4 mag het weer. Denk bijvoorbeeld aan brood. Als ik op dag 1 brood gegeten heb, dan mag dat op dag 4 voor het eerst weer. Maak een lijstje voor jezelf: op dag 1 eet ik voor het ontbijt dit en voor lunch dat. Op dag 2… Op dag 3… En dag 4 is ‘hieperdepiep hoera, ik kan dag 1 gewoon weer herhalen’.

Nee, dit kan niet voor alles, met name eieren vind ik hier moeilijk in. Omdat een ei nu eenmaal ook in sommige gerechten hoort. Maar aardappels, rijst en pasta kan je dit schema ook eindeloos volgen. En met groentes kan je variëren zoveel je maar wilt. Denk ook eens aan al die heerlijke smoothies die je kunt maken. Recepten genoeg in de boeken van Richard.

OERsterk in 6 weken, mijn review en ervaring

OERsterk in 6 weken review en ervaring rechtsonder

Ik ben ontzettend blij dat ik Richard ontdekt heb. Hij heeft me weer een stap verder gebracht in mijn gezondheid en ik heb grote stappen gezet voor mezelf. Qua eten, ontspanning, douchen en mindset. Het bulkdrinken heb ik er overigens niet in gehouden. Het viel gewoon niet lekker bij mij en ik voel me beter als ik regelmatig wat drink. Maar geen kleine slokjes, in 1x een glas tegelijk.

En nee, ik ben niet op magische wijze ineens van mijn chronische vermoeidheid af. Helaas. Maar niet getreurd, ik geloof oprecht dat alle beetjes helpen en dat OERsterk mij weer een duwtje in de goede richting heeft gegeven. Ik ga door en ik hou een hoop van de OERsterk tips erin. Al was het alleen maar omdat ik sinds ik met OERsterk begonnen ben geen moment meer ziek ben geweest. En dat voelt goed in deze onzekere corona-tijden.

Want het grootste cadeau dat je jezelf in deze tijd kunt geven is een hoge weerstand en gezondheid. Bestand zijn tegen de ziektekiemen en ver blijven van ziekenhuizen en IC’s. Garantie tot aan de deur natuurlijk, maar ik geloof oprecht dat je het (voor een deel) zelf in de hand hebt hoe gezond en sterk je bent.

Wil je meer weten over OERsterk en wat het voor jou kan betekenen. Dat treft, want Richard heeft inmiddels een heleboel mogelijkheden op zijn website staan. Van magazines tot boeken. Van planners tot een online training. Voor elk wat wils.

PS: Wist je trouwens al dat Richard de Leth tegenwoordig ook voedingssupplementen verkoopt. Het heet Vitaily en dit zijn super handige dagzakjes waarin alle benodigde supplementen in de juiste daghoeveelheden zijn toegevoegd. Echt, ik wil niet anders meer.

OERsterk in 6 weken

Meer weten over de OERsterk methode?

Klik dan op onderstaande knop en lees meer.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over 8 conversie killers die je sales kosten tijdens je verkoopwebinar. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *