Liesbeth de Korte

Liesbeth de Korte

Auteur, Eigenaar

Mijn naam is Liesbeth de Korte en ik ben nog net een veertiger. Met de nadruk op 'nog net'.

Ik woon op het eiland Tholen in de plaats Tholen en daarmee woon ik mooi tussen Vlissingen, Breda, Rotterdam en Antwerpen in.

Op deze ”over mij” pagina lees je mijn verhaal en hoe ik jou kan helpen om je online business op te bouwen of je online business nog beter neer te zetten.

Mijn verhaal

Op jonge leeftijd was ik al een bijzonder kind. Ik kon alles 'seffe wel' (vertaling: ik kon het zelf wel) maar dat was niet altijd waar. Sterker nog: ik heb het bijna voor elkaar gekregen om te blijven zitten op de kleuterschool. De kleuterjuf vond het geen gek idee om mijn nog een jaartje langer op de kleuterschool te houden. Gelukkig is dat niet gebeurd 😀.

Op de lagere school bloeide ik op, maar ik was wel vaak ziek. Had vooral te maken met een paar onhandige oren. Dat en het feit dat ik de CITO-toets niet heel goed gemaakt had, zorgde ervoor dat ik MAVO-advies kreeg en dat heb ik dan ook keurig 4 jaar gedaan.

Na de MAVO ging ik naar de HAVO en ik bracht het warempel nog tot het VWO. En toen liep ik vast. Want ik vond alles leuk. In die tijd vroeg je nog informatieboekjes aan van opleidingen en ik had een nachtkastje dat stampesvol lag met allemaal informatieboekjes. Maar ik kon niet kiezen. Uiteindelijk heb ik maar de breedste studie gekozen die ik kon vinden.

Technische Bedrijfskunde

Vier jaar lang heb ik in Enschede gewoond en ik heb daar de studie Technische Bedrijfskunde gevolgd. Ik heb het zelfs gehaald, dus officieel ben ik Ir. Liesbeth de Korte. Nooit wat mee gedaan overigens.

Helaas werd ik na mijn studie ziek en kreeg ik Chronische Vermoeidheid. Daar heb ik trouwens nog steeds last van, maar ik kan er heel goed mee leven.

Lastig om werk te vinden

Mijn ziekte maakte het moeilijk om werk te vinden, zeker omdat ik parttime wilde werken. Ik kwam als vanzelf in administratieve banen terecht en ik vond het superleuk. Met Technische Bedrijfskunde was ik opgeleid om manager te worden, maar dat paste helemaal niet bij mij.

Na een reeks aan administratieve banen belandde ik uiteindelijk bij een groot bedrijf als salarisadministrateur. Na een fusie werd ik helaas boventallig verklaard en de zoektocht naar een baan kon weer beginnen.

Lukte niet

In die tijd was half Nederland op zoek naar een parttime administratieve baan en ik kwam er gewoon niet tussen. Om wanhopig van te worden.

Toen kwam mijn miracle moment: ik ontdekte de term Virtueel Assistent. Op afstand voor klanten werken (virtueel) en ik zou zelf kunnen bepalen hoe veel uren ik wilde werken. Ik heb een training van een half jaar gevolgd en ik kon van kiet.

Opleidingen en trainingen

Ik dacht dat ik er met die ene training wel zou zijn, maar niets bleek minder waar. Sinds 2015 heb ik een hele bak aan trainingen gevolgd op uiteenlopende gebieden. Ik vond het allemaal even leuk. Ik geniet van leren, van groeien en van mezelf steeds maar weer uitdagen.

Al die kennis en ervaring heb ik voor mezelf gebruikt en voor mijn klanten maar ik heb altijd het gevoel gehad dat er meer in zat.

Digital nomad

Inmiddels waren mijn vriend Rinie en ik toch wel een beetje verliefd geworden op Italië. Sinds 2012 hebben we ieder jaar een taalreis naar een stad in Italië gemaakt en gingen we tijdens onze vakantie naar school. Italiaans leren in onder andere Rome, Bologna, Florence, Salerno, Turijn en ik ben vast nog een paar steden vergeten.

We zijn nog verder gegaan en in 2018 hebben we 8 weken in Italië gewoond. In 2019 hebben we het nog eens dunnetjes over gedaan en zijn we nog 5 weken in Italië geweest. En al die tijd draaide mijn bedrijf gewoon door. Ik werk online en als ik mijn laptop bij me heb dan kan ik werken.

Op het moment dat ik deze pagina schrijf zitten we midden in de corona-crisis en ik ben zo blij dat ik online werk. Voor mij is er zo goed als niets veranderd en mijn werk loopt gewoon door. Dat gun ik andere mensen ook.

Hoe kan ik jou helpen

Dat is een van de redenen waarom ik deze website begonnen ben. Ik wil mijn kennis en ervaring zo veel mogelijk delen en het zou mij blij en gelukkig maken als ik weet dat ik andere mensen geholpen heb om ook van het internet te leven. Het kan, je moet alleen weten wat je kunt doen, wat belangrijk is en waar je op moet letten.

Blijf me dus volgen en doe er je voordeel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *