Shoppingcart Autorespond (review en ervaring en how to video)

Heb jij producten die je wilt verkopen en zou je wel een ‘winkelwagentje’ willen net als bijvoorbeeld bij bol.com? Wel zo handig als je iets verkoopt en je kunt mensen direct af laten rekenen, zelfs als je zelf slaapt. Want je ziet het nog wel eens: wil je op een bepaalde website kopen en dan kan het niet. Er staat wel een knop, maar onder die knop zit een doorlink naar een e-mailadres. Je kunt dan een mail sturen om te vertellen dat je een bepaald product wilt kopen. Hoe frustrerend is dat, want je weet dat het zo niet hoeft.

Nu heb je wel een paar zaken nodig om een werkende shoppingcart te krijgen. Allereerst heb je een platform nodig waarop je af kunt rekenen. Kortom: waar je een link kunt maken dat mensen jouw product kunnen kopen. Maar die link moet wel ergens naar toe gaan, een zogenaamde betaalprovider. Die betaalprovider regelt dat er daadwerkelijk geld wordt overgeboekt van de rekening van de klant naar jou.

En de kers op de taart, dan is het natuurlijk ook erg fijn als het platform waarop jij je shoppingcart hebt en je betaalprovider direct ‘praten’ met je boekhoudpakket. Want daarmee heb je echt alles geautomatiseerd. De factuur en de betaling worden dan automatisch verwerkt in jouw boekhoudpakket. Kind kan de was doen. Ik heb het helemaal ingeregeld. Mijn shoppingcart is van Autorespond. Mijn betaalprovider is Mollie. En mijn boekhoudpakket is Moneybird.

How to voor shoppingcart Autorespond (video van 6 minuten)

Wil je dit stap voor stap meedoen, kijk dan naar de how to en screenshots hieronder.

Inrichten van shoppingcart Autorespond

Het beginscherm

Ga naar Autorespond en klik in de bovenste balk op het stapeltje muntjes. Je ziet meteen een rij met opties en in dit geval kies je voor producten of direct voor nieuw product maken.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring start

Je moet dan kiezen tussen een dienst, een abonnement, een fysiek product en een digitaal product. Laat ik met de laatste beginnen. Die gebruik ik nooit. Daar stuur je het bestand van het digitale product namelijk mee en dat regel ik altijd op een andere manier. Een fysiek product kies je als je echt iets tastbaars moet versturen, zoals bijvoorbeeld een boek. Dan komen er ook vaak verzendkosten bij. Een abonnement kies je als een product in meerdere delen betaald kan worden. Blijft over de dienst. Dat is de productsoort die ik bijna altijd kies, zeker als het product in 1x betaald moet worden.

Let op: de productsoort die je kiest is belangrijk, want als je de verkeerde kiest mis je soms opties die je wel nodig hebt. Kijk dus even goed of de keuze die je maakt je de juiste opties geeft. Zo niet, dan kies je lekker een andere productsoort.

Shoppingcart Autorespond (review en ervaring kiezen

Vul de algemene informatie in

Vul de algemene informatie in, zoals bijvoorbeeld de naam van je product en vergeet ook vooral de prijs niet. Er wordt ook een handige btw-calculator bijgeleverd (zie de rechterkant van het screenshot hieronder). Weet je dus niet wat jouw prijs exclusief btw is, dan kun je dat daar uitrekenen. Het bedrag dat uit de calculator komt kun je dan invullen bij de ‘Prijs (excl. btw)’.

Wil je dat mensen akkoord gaan met je privacyverklaring en je algemene voorwaarden, zet dan onderaan dit scherm de vinkjes voor beide documenten aan. Mijn advies is om die altijd aan te zetten en de linkjes naar de algemene voorwaarden en je privacyverklaring dus ook te delen in Autorespond.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring algemene informatie

Bepaal de beschikbaarheid

Soms wil je dat iemand altijd jouw product kan kopen, maar soms wil je dat ook niet. Als je bijvoorbeeld een tijdelijke aanbieding hebt dan wil je dat jouw product na de einddatum van jouw aanbieding niet meer te koop is. Dat kun je allemaal instellen in het tabblad beschikbaarheid. Let wel op: het is beschikbaar TOT. Dus als jij een aanbod tot en met 10 juli wilt dan moet je je aanbod tot 11 juli laten lopen.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring beschikbaarheid

Hoe wil je de betaling regelen?

Autorespond geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe kopers jouw product kunnen betalen. Zet je ‘alleen te betalen via’ op ‘n.v.t.’ dan ga je zien dat alle betaalopties die jij ingeregeld hebt voor jouw klanten zichtbaar zijn. Dat is ook het fijnst, kunnen ze zelf kiezen. Wil jij echter dat iemand alleen met iDeal kan betalen of met creditcard, dan kun je die optie ook expliciet kiezen. Ga op het dropdown menu staan in ‘alleen te betalen via’ en maak jouw keuze. Check ook het schuifje of de klant direct moet betalen. Zeker bij online trainingen wil je dat het liefst wel. Maar als jij de optie ‘overboeken’ kiest als betaalmethode dan hoeft de klant dus niet direct te betalen en moet het schuifje naar ‘uit’.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring betaalopties

Wat wil je dat er gebeurt als iemand gekocht heeft (de opvolging dus)

Als iemand gekocht heeft dan wil je natuurlijk wel dat er een aantal dingen gebeuren. Ten eerste is het voor jou superhandig als je exact weet wie jouw product heeft gekocht en dat je een lijst hebt van alle kopers. Daarvoor maak je een groep aan en alle kopers komen vanaf nu automatisch in die groep terecht. Wil je deze mensen om wat voor reden dan ook een mail sturen, dan schrijf je de mail, selecteer je de groep en hoppa je bent klaar om de mail te verzenden.

Wat ook fijn is, je kunt direct na aankoop een follow-up mail inplannen. Die moet je uiteraard wel eerst maken, maar als je de mail gemaakt hebt kun je hem selecteren bij de follow-up mail. Geef aan wanneer de mail verzonden moet worden (na 0 dagen betekent dat je direct wilt verzenden) en je kunt zelfs nog een tweede follow-up mail inplannen.

Zoals je ziet heb ik zelf een koppeling met een lijstmanager (rechts op het scherm) en dat betekent dat het vrijgeven van mijn online training direct geregeld wordt. Kopers krijgen een mail met hun inloggegevens, direct nadat ze gekocht hebben en ze kunnen dus ook direct met de training aan de slag. Heel eerlijk, dat is wat jouw kopers ook van je verwachten. Wat ze in ieder geval niet verwachten is dat ze kopen en dat ze dan 2 dagen moeten wachten totdat jij een keer handmatig hebt gezorgd voor het openstellen van de training. Automatiseer het dus!

Je kunt zelfs kiezen of je de acties al wilt laten starten, ook als er nog niet betaald is. Daarvoor kun je het bovenste schuifje omzetten naar ‘on’. Dat kan heel handig zijn als mensen bijvoorbeeld het geld over mogen maken, maar dat jij wel wilt dat ze direct aan de slag kunnen. Je loopt wel een risico dat mensen dan toch niet betalen, maar soms kan het het risico waard zijn en wil je dit gewoon aan zetten.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring opvolging

Yes, het is zo ver. Je hebt alle belangrijke informatie ingevuld en je kunt nu je bestel-link delen. Helemaal rechts in de screenshot zie je de linkjes die je kunt delen. De bovenste code is code die je op je website kunt plakken. De bestel-link voor Autorespond is de link die ik het meest gebruik. Die kun je overal plakken en dan kunnen geïnteresseerden direct kopen. Waar je ook voor kunt kiezen is een opgemaakte knop met de code erachter. Die kies ik eigenlijk nooit. Als ik de bestel-link achter een knop wil plakken dan maak ik zelf een knop op mijn website en plak ik de bestel-link achter die knop. Wel zo makkelijk en vaak ook mooier.

Shoppingcart Autorespond review en ervaring bestel link

Embedshop gebruiken

Autorespond heeft tegenwoordig ook een embedshop en die afrekenpagina vind ik veel mooier dan de oude versie. Daar moet je wel het een en ander voor invullen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het screenshot hieronder. Maar in de embedshop heb je veel meer mogelijkheden als bijvoorbeeld ook het toevoeten van een ‘order-bump’ (het zogenaamde kassakoopje).

Shoppingcart Autorespond review en ervaring embed shop invullen

Hoe ziet het er dan voor je bezoeker uit als hij of zij op de embedshop komt?

Shoppingcart Autorespond review en ervaring embedshop

Shoppingcart Autorespond review en ervaring

Zie je hoe ontzettend makkelijk en simpel je een link maakt waarmee je direct kunt gaan verkopen? Ik werk dus graag met Autorespond omdat Autorespond een drieslag heeft. Het is én een autoresponder (een platform waar je je (automatische) mails kunt regelen) een shoppingcart en een platform waar je affiliate-linkjes kunt regelen. Natuurlijk heeft Autorespond ook minpuntjes. Het is bijvoorbeeld minder geavanceerd dan bijvoorbeeld Mailblue en Active Campaign. Maar de vraag is ook een beetje of je al die functionaliteiten die Mailblue en Active Campaign hebben ook echt nodig hebt.

Met Autorespond hoef je (bijna) niks meer te koppelen, alles werkt gewoon met elkaar samen en je vindt al je informatie terug in 1 pakket.

Verder vind ik Autorespond heel logisch en intuïtief werken, maar daar is overigens niet iedereen het over met me eens. En weet je wat ook zo fijn is aan Autorespond? Je mag het hele pakket een maand lang gratis uitproberen. Zou ik doen als ik jou was en bepaal dan zelf of het wat voor je is.

Autorespond

Ja, ik wil Autorespond een maand lang gratis uitproberen

Heb je al die toeters en bellen niet nodig

Denk je nu ‘ik heb al die mogelijkheden toch niet nodig. Ik wil gewoon alleen maar een linkje waar mensen direct kunnen kopen.’ Dan heb ik nog een simpelere oplossing voor je. Tenminste, dan moet je wel met het boekhoudprogramma Moneybird werken. Die heeft namelijk sinds kort ook een shoppingcart (zij noemen het de checkout). Over de Moneybird checkout lees je hier meer.

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over 8 conversie killers die je sales kosten tijdens je verkoopwebinar. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.