Webinargeek ervaringen en review: zo ga je dikke omzetten maken met webinars

Webinargeek ervaring en review-linksboven

Als je (online) ondernemer bent, dan zal je een manier moeten vinden om geld te verdienen. Ik weet dat veel ondernemers het eng vinden, maar webinars geven is echt een hele goede strategie. Loopt het jou dun van de hakken als je denkt aan webinars geven? Dan is het beste wat je kunt doen zorgen dat je je zeker voelt over webinars geven. Wat wil je dus: een betrouwbaar softwarepakket.

Wil jij webinars gaan geven, maar weet je nog niet welk pakket je ervoor wilt gebruiken? Dat treft, want ik werk regelmatig met Webinargeek en ik vertel je graag meer over dit softwarepakket.

Wat is Webinargeek?

Webinargeek is een Nederlandse leverancier voor webinarsoftware. En trust me, dat wil je. Je wilt webinarsoftware, want als je webinars geeft dan wil je je geen zorgen meer maken om de techniek. Alleen al praten en het juiste verhaal vertellen tegen jouw kijkers geeft al stress genoeg.

Je kunt natuurlijk ook een (gratis) Facebook live doen of via Zoom (gratis versie) een meeting starten waarvan je de link zoveel mogelijk deelt. En ja, dan kan je ook je verhaal met je kijkers delen. Maar wat je wilt is dat je weet WIE er op je webinar was. Je wilt inschrijvingen en die inschrijvers wil je kunnen mailen. Hoe fijn, dat kan vanuit Webinargeek. In webinargeek kun je een inschrijfformulier maken én je kunt mails maken en versturen naar je inschrijvers.

Wat kost Webinargeek?

Als ik zou zeggen dat Webinargeek gratis is, dan lieg ik. Maar je kunt Webinargeek wel 14 dagen gratis proberen. Hoe fijn is dat. Zit je de eerste 14 dagen nergens aan vast, maar kan je wel voor familie en vrienden een testwebinar houden en eens kijken hoe alles werkt en of het bij je past.

Na die 14 dagen moet je kiezen. Het starterspakket kost slechts 9 euro per maand (excl. btw en bij jaarbetaling). Geen geld dus. Als jij producten of diensten via je webinars verkoopt dan moet het nogal rot gaan wil je die 9 euro per maand niet makkelijk terugverdienen.

Voor 29 euro per maand (excl. btw en bij jaarbetaling) heb je het Premium abonnement en dan heb je meteen een pak meer mogelijkheden. Hoeveel je precies betaalt hangt af van de hoeveelheid KIJKERS die je maximaal in je webinar wilt hebben.

DIT IS BELANGRIJK: het gaat om de hoeveelheid KIJKERS en niet over de hoeveelheid INSCHRIJVERS. Weet namelijk dat je al heel goed bezig bent als de helft van je inschrijvers daadwerkelijk tijdens je webinar aanwezig is. En blijkt dat je te weinig plekken hebt, dan kan je je abonnement direct upgraden om meer mensen toe te laten. Want het is niet alleen ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ maar zeker ook ‘hoe meer zielen hoe meer kans op verkopen’. En dat wil je!

Hoe werkt Webinargeek

Zelf heb ik nog geen webinars gegeven, ik werk vooral met Webinargeek voor mijn klanten die wel veel webinars geven. Sommigen zelfs iedere week. En natuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar dan kan je meteen chatten met de helpdesk. Vaak worden de problemen dan nog op tijd opgelost en hoeven we onze kijkers niet teleur te stellen.

Mijn klanten geven de webinars en zij kunnen allemaal goed uit de voeten met Webinargeek. Het programma werkt heel intuïtief en makkelijk. Ik ben van het technisch inrichten van de achterkant. Nou ja technisch, ook dat wijst zichzelf. Ik maak de webinars aan en ik zorg dat mensen zich in kunnen schrijven. Daarvoor maak ik een aanmeldformulier. Daarbij maak ik vaak extra inschrijf-url’s. Bijvoorbeeld een url speciaal voor Facebook of LinkedIn of voor een affiliate. Zo kunnen we achteraf snel zien hoe succesvol een bepaald platform is en of we verkopen uit een bepaald platform of van een bepaalde affiliate hebben gekregen.

Verder maak ik ook mails. De welkomstmail (altijd), mails vóór het webinar (zodat mensen niet vergeten dat ze zich in hebben geschreven voor het webinar) en vaak ook een mail ná het webinar (om de replay te versturen). De replay die gewoon door Webinargeek zelf wordt gemaakt. En het fijne van deze replay is dat je achteraf ook nog kunt zien wie de replay heeft gekeken.

We uploaden de presentatie/de sheets zodat mijn klanten die informatie heel eenvoudig kunnen laten zien tijdens het webinar. Wat ook heel fijn is is dat je Call To Actions kunt maken. Bijvoorbeeld ‘koop nu’ en als je als kijker op die knop klikt dan ga je ook daadwerkelijk naar de url achter die knop.

Heel handig: je kunt een moderator toevoegen aan het webinar. Een moderator is iemand die achter de schermen helpt als de ondernemer het webinar geeft. Vaak ben ik dat dus. Ik hou de chat in de gaten, verzamel de vragen en geef antwoord als het een technische vraag is als ‘ik hoor niks’ of ‘ik zie niks’. Ik ben daarvoor gewoon in het webinar aanwezig met de bevoegdheden van de moderator.

Ten slotte de integraties. Zo fijn. Je kunt bijvoorbeeld je Facebookpixel koppelen en ook je autoresponder. Hoe handig, dan schiet je de e-mailadressen van de inschrijvers meteen over naar je autoresponder. Het kan maar gedaan zijn.

Publiceer het webinar en deel de inschrijflink of inschrijfpagina en je bent klaar om te gaan knallen.

Mijn Webinargeek ervaringen en review

Ik hou van Webinargeek en ik ben steeds weer blij als nieuwe klanten zeggen dat ze met Webinargeek werken. Waarom ben ik blij met Webinargeek?

Webinargeek is goedkoop

Zoals ik al zei: je kunt starten met een gratis proefperiode. Daarna is het betaald. Maar met 9 euro per maand kan je je toch geen buil vallen. Het is ook een stok achter de deur om het te gaan doen. Ga webinars geven, want je wilt je abonnement toch minimaal terugverdienen!

Webinargeek is betrouwbaar

Waar gehakt wordt vallen spaanders en ja, bij Webinargeek gaat ook wel eens wat mis. Het gaat er niet om óf er wel eens wat misgaat, het gaat erom hoe het opgelost wordt. En daar heb ik goede ervaringen mee met Webinargeek.

En met wat ik nu schrijf lijkt het net alsof het vaak misgaat, maar dat is helemaal niet zo. We hebben bijna nooit problemen. Webinargeek is heel erg betrouwbaar en webinars lopen technisch gezien zo goed als altijd als een trein.

Automatisering is je grootste vriend

Webinargeek biedt ook de optie Automated Webinars aan. Geloof me, vanaf een bepaald moment wil je dat. Want als je al vaker een webinar hebt gegeven dan wordt het gewoon saai (voor jezelf dan hè). Weer datzelfde verhaal. Wat je dan ook kunt doen? Zeker als je een webinar hebt gegeven waar je van dacht ‘so hee, dit ging écht goed’. Gebruik die opname dan om als Automated Webinar in te plannen. Je hoeft dan niet meer zelf aanwezig te zijn, je start gewoon (automatisch) je webinar op en speelt de opname af. Je hebt dan meteen je handen vrij om actief mee te doen in de chat.

Tip: ik zou wel zeggen dat het een automated webinar is. Dat je kijkers het weten dat het niet live is en dat je er meteen bij zegt dat jij nu in de chat aanwezig bent om vragen te beantwoorden.

Webinargeek is veelzijdig

Je hebt allerlei leuke opties die je in je webinar mee kunt nemen. Gelijk een waarschuwing: maak er geen kermis van. Je wilt wel waardevol blijven en als je alleen maar polls houdt en vragen stelt, dan komt er weinig van je verhaal terecht. Maar goed: je kunt dus bijvoorbeeld polls houden en vragen stellen en klanten kunnen antwoord geven in een openbare chat en/of een privé chat. Jij beslist hierin wat je openzet en wat niet.

Ik zelf ben fan van de privé chat. Als je de openbare chat aanzet dan gebeurt het nog wel eens dat kijkers onderling met elkaar in gesprek gaan en je wilt focus op jouw verhaal. Je wilt ook dat mensen zich veilig voelen en dat wat zij met jou delen niet voor iedereen zichtbaar is. Ik kies daarom graag voor de privé chat.

En dan is er ook de presenter-chat. Daarin communiceer ik met degene die het webinar geeft (mijn klant dus). Je zal de eerste niet zijn die een heel webinar volkletst terwijl niemand je hoort. In de presenter-chat kan ik mijn klant dus waarschuwen als het echt niet goed gaat. En wat ik in die chat schrijf ziet alleen mijn klant, verder niemand.

Webinargeek helpdesk is Nederlands(talig)

Webinargeek ervaring en review rechtsonder

Je zal het hebben: geef je je webinar om 10 uur ’s morgens en zit je helpdesk in Amerika. Daar slapen ze dan nog. Jammer maar helaas, als je dan echt een probleem hebt zal je het zelf op moeten lossen. En soms kan je het gewoon niet zelf en heb je hulp nodig. Daarom kies ik voor al mijn software het liefst voor een Nederlands pakket. Voor sommige softwarepakketten maakt het niet zoveel uit. Bijvoorbeeld mijn boekhoudprogramma. Stel dat ik vanmorgen niet kan boekhouden en ik moet wachten tot de helpdesk in Amerika opengaat. Lekker belangrijk, ik wacht wel. Maar voor een webinarprogramma durf ik dat toch niet aan hoor. 

Webinargeek nadelen

Heeft Webinargeek ook nadelen? Vast wel, zoals ieder softwarepakket dat heeft. Zo is er bijvoorbeeld ook Go To Webinar. De rolls Royce onder de webinarprogramma’s. Blijkbaar heb je daar nog veel meer mogelijkheden.

Wat ik verder ook wel eens hoor is dat het webinarprogramma eruit vliegt als je ineens echt veel kijkers hebt. En dan heb ik het over echt heel veel, niet zomaar een paar honderd. Dat Webinargeek dan soms niet stabiel genoeg is. Ik heb er nog nooit problemen mee gezien overigens op dit gebied.

Wat ik wel jammer vind is in de integraties. Zoals ik al zei, je kunt een koppeling maken met je autoresponder. Maar als je meerdere UITZENDINGEN hebt van een webinar, bijvoorbeeld je geeft hetzelfde webinar op één dag twee keer. Dan kun je niet automatisch de mensen van de ochtend naar een groep in de ochtend doorsturen en de mensen van de middag naar de middaggroep. Dat is onhandig, dan komen alle mensen uit dat webinar in dezelfde groep terecht in je e-mailsysteem. Als je een uur na het ochtendwebinar een mail wilt sturen naar de inschrijvers van de ochtendgroep dan wil je natuurlijk niet dat die mail ook al naar de mensen in de middaggroep gaat. Die laatste groep heeft je webinar nog helemaal niet gezien op dat moment. Dat moet je dan dus handmatig oplossen.

Het zou heel handig zijn als je dus wel binnen hetzelfde webinar mensen naar verschillende groepen kunt sturen in je autoresponder. Een oplossing hiervoor is trouwens om echt twee APARTE WEBINARS aan te maken. Maar het is juist zo fijn om extra uitzendingen toe te voegen omdat alle webinars dan dezelfde url hebben. Als je altijd dezelfde url blijft/kunt gebruiken dan kun je die altijd delen en werkt die link ook nog in blogs die je al een jaar geleden gedeeld hebt. De datum in de blog klopt dan niet meer, maar je link werkt nog wel. Maar goed, zoals ik al zei, dit los ik dus handmatig op, zoveel werk is dat ook niet.

En dus ben ik al met al dik tevreden met Webinargeek.

Webinargeek probeer het gratis

Misschien is het je al opgevallen, maar ik ben groot fan van Webinargeek. Mijn klanten hebben tienduizenden euro’s met dit softwarepakket verdiend, sommigen zelfs tonnen. Als jij ook webinars wilt geven, dan zou ik Webinargeek zeker overwegen. En al helemaal omdat ze een 14 dagen gratis proefperiode hebben. Ontdek het dus zelf en test Webinargeek uit!

webinargeek review en ervaring CTA

Wil jij webinars geven? Check Webinargeek!

Klik dan op onderstaande knop en lees meer.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over de Online Business Bouwer Methode. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *