Webinar Geek Review 2021 | Probeer Webinar Geek gratis en ervaar zelf de voordelen!

Webinargeek ervaring en review-linksboven

Als je (online) ondernemer bent, dan zal je een manier moeten vinden om geld te verdienen. Ik weet dat veel ondernemers het eng vinden, maar webinars geven is echt een hele goede strategie. Word jij al zenuwachtig van het idee om webinars te geven? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een onderdeel daarvan is een betrouwbaar softwarepakket.

Wil jij webinars geven, maar weet je nog niet welk pakket je ervoor wilt gebruiken? Dat treft, want ik werk graag met Webinar Geek en ik vertel je vandaag met alle liefde meer over dit softwarepakket.

Probeer Webinar Geek nu gratis!

Wat is Webinar Geek?

Webinar Geek is een Nederlandse leverancier voor webinar software. Je wilt webinarsoftware, want als je webinars geeft dan wil je je geen zorgen meer maken om de techniek. Alleen al praten en het juiste verhaal vertellen aan jouw kijkers geeft stress genoeg.

Je kunt natuurlijk ook een (gratis) Facebook Live doen of via Zoom (gratis versie) een meeting starten waarvan je de link zoveel mogelijk deelt. Daar kan je ook je verhaal met je kijkers delen. Maar wat je wilt is dat je weet WIE er op je webinar was. Je wilt inschrijvingen en die inschrijvers wil je kunnen mailen. En dat kan vanuit Webinar Geek. In Webinar Geek kun je een inschrijfformulier maken én je kunt mails maken en versturen naar je inschrijvers.

Webinar Geek of Zoom?

Misschien ben je nog niet bekend met Webinar Geek en wel met Zoom. Dan ben je vast geneigd om voor Zoom te kiezen. Maar lees even verder, want je zou de volgende dingen moeten overwegen bij het maken van die keuze:

Wil je dat mensen alleen maar luisteren of wil je ook dat ze kunnen praten? Wellicht ook onderling met elkaar. Als je wilt dat mensen met elkaar kunnen praten dan zou ik voor een Zoom-meeting kiezen. Wil je dat juist niet, omdat jij je verhaal wilt doen zonder dat je daarin gestoord wordt? Dan zou ik kiezen voor Webinar Geek. Wat natuurlijk ook kan, is mensen muten in Zoom. Dan zet je hun geluid uit. Maar dan zal je zien dat er weer zo’n grappenmaker is die wél zijn geluid aan zet. En voor je het weet is het een chaos geworden.

Maar wanneer kies je dan voor WebinarGeek (in plaats van Zoom)?

  • Wil je een presentatie geven en slides laten zien? Dan zou ik voor Webinar Geek kiezen;
  • Hecht je waarde aan statistieken? Dan zou ik zeker voor Webinar Geek kiezen. In een meeting in Zoom heb je die statistieken niet;
  • Of wil je een video laten zien tijdens je presentatie? Dan zou ik voor Webinar Geek kiezen.

Kijk ook naar of je een betaald of een gratis account hebt voor Zoom. Want als je bij Zoom een gratis account hebt en je bent met meer dan twee mensen in de meeting dan word je er na 40 minuten uit gegooid. Dat kan heel vervelend zijn.

En ja, je kunt in Zoom ook kiezen voor de webinar-module. Maar die is een stuk duurder dan bij Webinar Geek!

Waarom je nog meer voor WebinarGeek moet kiezen

Webinars geven is al spannend genoeg. Stel je voor dat je je daarnaast ook nog eens druk moet maken over de techniek. Gun jezelf liever handige webinar software die dat voor je regelt. Dan kan jij je concentreren op je tekst en daar heb je je handen al vol aan.

Webinar Geek is Nederlands en dat is zo fijn. Als er iets mis is, dan kan je gewoon in het Nederlands vragen stellen en krijg je ook (bijna) direct antwoord. Zeker als je voor de chatfunctie kiest. De helpdeskmedewerkers zitten namelijk in dezelfde tijdszone. Zo loop je geen risico dat jij een webinar geeft en dat de hulptroepen lekker op één oor liggen, omdat het bij hen nacht is.

✅ Webinar Geek is goedkoop. Voor 9 euro per maand heb je al een abonnement. Hoe meer kijkers je in je webinar wilt, hoe hoger de kosten worden. Maar de opbrengsten zijn dan – als het goed is – navenant. Webinar Geek groeit wat dat betreft dus met je mee.

Je wilt je webinars zo veel mogelijk automatiseren en daar biedt Webinar Geek de oplossing voor. Maak je inschrijfformulier, schrijf de mails en plan ze in, upload je slides en druk op ‘webinar starten’ op de afgesproken tijd en je kunt aan de slag.

✅ Webinar Geek is veelzijdig. Om een paar voorbeelden te noemen: je kunt koopknoppen gebruiken zodat mensen tijdens je webinar op de button drukken om te kopen. Na je webinar kan je een pagina laten zien waar ook een koopknop op kan. Je kunt chatten en je kunt een quiz of een poll houden. Je kunt zelfs een vooraf opgenomen video tijdens je webinar laten zien of een automated webinar geven. Een automated webinar is een vooraf opgenomen webinar en dan hoef je je praatje niet meer zelf te houden op dat moment. Je start gewoon de opname van een vorig webinar en de rest gaat vanzelf.

✅ Webinar Geek is betrouwbaar. Zoals gezegd: als er iets mis gaat kan je chatten en dan lossen de helpdeskmedewerkers je probleem bijna altijd direct op. Maar het systeem is ook stabiel, zeker als je niet al te grote groepen met kijkers hebt. Want ik zeg eerlijk: ik heb weleens gehoord van ondernemers die meer dan 1.000 kijkers hadden en dat Webinar Geek het niet aan kon.

✅ Wat helemaal mooi is: je mag de Webinar Geek software 14 dagen gratis proberen. Zo kan je zelf kijken of het wat voor je is.

WebinarGeek prijzen

Als ik zou zeggen dat Webinar Geek gratis is, dan lieg ik. Maar je kunt Webinar Geek wel 14 dagen gratis proberen. Hoe fijn is dat. Dan zit je de eerste 14 dagen nergens aan vast, maar kan je wel voor familie en vrienden een test webinar houden en eens kijken hoe alles werkt en of het bij je past. Na die 14 dagen kun je kiezen tussen verschillende WebinarGeek prijzen:

  • Starter = € 9 per maand bij jaarbetaling.
  • Premium = € 29 per maand bij jaarbetaling, maar let op: dan mag je 100 live kijkers per webinar toelaten. KIJKERS dus, dat is wat anders dan inschrijvers. Ik heb klanten die al blij zijn als 20% van de kijkers er live is, dus dan zou je tot 500 inschrijvers safe zitten. En heb je meer kijkers dan kan je altijd upgraden.
  • Premium met 250 kijkers is € 39 per maand bij jaarbetaling.
  • Premium met 500 kijkers is € 79 per maand bij jaarbetaling.

Bij het Starter abonnement krijg je:

Webinar Geek Review 2021 | Probeer Webinar Geek gratis en ervaar zelf de voordelen! basis

Bij Premium krijg je daar nog bij:

Webinar Geek Review 2021 | Probeer Webinar Geek gratis en ervaar zelf de voordelen! premium

Als je nog meer nodig hebt kan je naar de Advanced optie, maar de eerste twee opties lijken mij voor veel startende ondernemers voorlopig meer dan genoeg!

DIT IS BELANGRIJK: het gaat om de hoeveelheid KIJKERS en niet over de hoeveelheid INSCHRIJVERS. Weet namelijk dat je al heel goed bezig bent als de helft van je inschrijvers daadwerkelijk tijdens je webinar aanwezig is. En blijkt dat je te weinig plekken hebt, dan kan je je abonnement direct upgraden om meer mensen toe te laten. Want het is niet alleen ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ maar zeker ook ‘hoe meer zielen hoe meer kans op verkopen’. En dat wil je!

Hoe werkt Webinar Geek?

Zelf heb ik nog geen webinars gegeven, ik werk vooral met Webinar Geek voor mijn klanten die wel veel webinars geven. Sommigen zelfs iedere week. En natuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar dan kan je meteen chatten met de helpdesk. Vaak worden de problemen dan nog op tijd opgelost en hoeven we onze kijkers niet teleur te stellen.

Mijn klanten geven de webinars en zij kunnen allemaal goed uit de voeten met Webinar Geek. Het programma werkt heel intuïtief en makkelijk. Ik ben van het technisch inrichten van de achterkant.

Nou ja technisch, ook dat wijst zichzelf. Ik maak de webinars aan en ik zorg dat mensen zich kunnen inschrijven. Daarvoor maak ik een aanmeldformulier. Hiervoor maak ik vaak extra inschrijf-URL’s, bijvoorbeeld een URL speciaal voor Facebook of LinkedIn of voor een affiliate. Zo kunnen we achteraf snel zien hoe succesvol een bepaald platform is en of we verkopen uit een bepaald platform of van een bepaalde affiliate hebben gekregen.

Verder maak ik mails: een welkomstmail (altijd), mails vóór het webinar (zodat mensen niet vergeten dat ze zich hebben ingeschreven) en vaak ook een mail ná het webinar (om de replay te bekijken). De replay die gewoon door Webinar Geek zelf wordt gemaakt. En het fijne is dat je achteraf ook nog kunt zien wie de replay heeft bekeken.

We uploaden de presentatie/de sheets zodat mijn klanten die informatie heel eenvoudig kunnen laten zien tijdens het webinar. Wat ook heel fijn is, is dat je Call To Actions kunt maken. Bijvoorbeeld ‘koop nu’ en als je als kijker op die knop klikt dan ga je ook daadwerkelijk naar de URL achter die knop.

Heel handig: je kunt een moderator toevoegen aan het webinar. Een moderator is iemand die achter de schermen helpt als de ondernemer het webinar geeft. Vaak ben ik dat bij mij klanten. Ik houd de chat in de gaten, verzamel de vragen en geef antwoord als het iets technisch is, zoals ‘ik hoor niks’ of ‘ik zie niks’. Ik ben daarvoor gewoon in het webinar aanwezig met de bevoegdheden van de moderator.

Tot slot de integraties. Je kunt bijvoorbeeld je Facebookpixel koppelen en ook je autoresponder. Hoe handig is dat? Dan schiet je de e-mailadressen van de inschrijvers meteen over naar je autoresponder.

Publiceer het webinar en deel de inschrijflink of inschrijfpagina en je bent klaar om te gaan knallen.

Mijn WebinarGeek ervaringen en review

Ik hou van Webinar Geek en ik ben steeds weer blij als nieuwe klanten zeggen dat ze met Webinar Geek werken. Ik merk dat ik niet alleen zelf positief ben, maar dat mijn klanten ook positieve WebinarGeek ervaringen hebben.

Webinar Geek is goedkoop

Zoals ik al zei: je kunt starten met een gratis proefperiode. Daarna is het betaald. Maar met 9 euro per maand kan je je toch geen buil vallen. Het is ook een stok achter de deur om het te gaan doen. Ga webinars geven, want je wilt je abonnement toch minimaal terugverdienen!

Webinar Geek is betrouwbaar

Waar gehakt wordt vallen spaanders en ja, bij Webinar Geek gaat ook wel eens wat mis. Het gaat er niet om óf er wel eens wat misgaat, het gaat erom hoe het opgelost wordt. En daar heb ik bij Webinar Geek goede ervaringen mee. Het lijkt nu misschien alsof het vaak misgaat, maar dat is helemaal niet zo. We hebben bijna nooit problemen. Webinar Geek is heel erg betrouwbaar en webinars lopen technisch gezien zo goed als altijd als een trein.

Automatisering is je grootste vriend

Webinar Geek biedt ook de optie Automated Webinars aan. Geloof me, vanaf een bepaald moment wil je dat. Want als je al vaker een webinar hebt gegeven dan wordt het gewoon saai (voor jezelf dan hè). Weer datzelfde verhaal. Wat je dan ook kunt doen? Zeker als je een webinar hebt gegeven waar je van dacht ‘Zo hey, dit ging écht goed’. Gebruik die opname dan om als Automated Webinar in te plannen. Je hoeft dan niet meer zelf aanwezig te zijn, je start gewoon (automatisch) je webinar en speelt de opname af. Je hebt dan meteen je handen vrij om actief mee te doen in de chat.

Tip: ik zou wel zeggen dat het een automated webinar is. Dat je kijkers het weten dat het niet live is en dat je er meteen bij zegt dat jij nu in de chat aanwezig bent om vragen te beantwoorden.

Webinar Geek is veelzijdig

Webinar of online meeting? Wat is de beste keuze? onder

Je hebt allerlei leuke opties die je in je webinar kunt meenemen. Gelijk een waarschuwing: maak er geen kermis van. Je wilt wel waardevol blijven en als je alleen maar polls houdt en vragen stelt, dan komt er weinig van je verhaal terecht. Maar je kunt dus polls houden en vragen stellen en klanten kunnen antwoord geven in een openbare chat en/of een privé chat. Jij beslist hierin wat je openzet en wat niet.

Ik zelf ben fan van de privé chat. Als je de openbare chat aanzet, dan gebeurt het nog wel eens dat kijkers onderling met elkaar in gesprek gaan en je wilt de focus op jouw verhaal houden. Je wilt ook dat mensen zich veilig voelen en dat wat zij met jou delen niet voor iedereen zichtbaar is. Ik kies daarom graag voor de privé chat.

En dan is er ook de presenter-chat. Daarin communiceer ik met degene die het webinar geeft (mijn klant dus). Je zal de eerste niet zijn die een heel webinar volkletst, terwijl niemand je hoort. In de presenter-chat kan ik mijn klant dus waarschuwen als het echt niet goed gaat. En wat ik in die chat schrijf, ziet alleen mijn klant. Verder niemand.

Webinar Geek helpdesk is Nederlands(talig)

Het zal je maar gebeuren: geef je je webinar om 10 uur ’s morgens en zit je helpdesk in Amerika. Daar slapen ze dan nog. Als je dan echt een probleem hebt, zal je het zelf moeten oplossen. En soms kan je het gewoon niet zelf en heb je hulp nodig. Daarom kies ik voor al mijn software het liefst voor een Nederlands pakket. Voor sommige softwarepakketten maakt het niet zoveel uit. Bijvoorbeeld voor mijn boekhoudprogramma. Stel dat ik in de ochtend niet kan boekhouden en ik moet wachten tot de helpdesk in Amerika opengaat, dan is dan niet zo’n ramp. Lekker belangrijk, ik wacht wel. Maar voor een webinar programma durf ik dat toch niet aan. En gelukkig is dat ook niet nodig!

Het goed bewaarde geheim van WebinarGeek (tot nu!)

Het goed bewaarde geheim van Webinar Geek… Als je een webinar geeft, dan geeft Webinar Geek de absolute prioriteit aan het live webinar. Alles wat Webinar Geek kan inzetten om ervoor te zorgen dat jouw live webinar zonder problemen uitgezonden wordt, zal zij ook inzetten.

Dat betekent dat het kan gebeuren dat je live webinar perfect verloopt. Geluid goed, beeld goed en geen klachten van je kijkers. Maar als je vervolgens de opname bekijkt, kan je wel janken. Het beeld hapert en valt steeds weg en het geluid is niet om aan te horen.

Stel je voor dat je beloofd hebt dat je de replay van het webinar naar de inschrijvers zou sturen! Een klant van mij maakte dit mee. Zij heeft uit pure ellende het hele webinar opnieuw opgenomen. Zo zonde van je tijd, want daarmee gooide zij anderhalf uur van haar kostbare tijd weg. En nog erger: tijdens het live webinar was ze helemaal opgeladen en klaar om het webinar te geven. De replay was een worsteling om alles nog een keer te vertellen en dat zag je aan haar!

Boos nam ze contact op met Webinar Geek en toen vertelde de medewerker het goed bewaarde geheim van Webinar Geek. Ze maken achter de schermen nog een opname en dat is in feite een live-opname, zoals een kijker op dat moment het live webinar ziet. Deze opname blijft 4 dagen als back-up staan en daarna wordt ook deze opname weggegooid.

Overkomt het jou dat je webinar-opname mislukt? Neem dan eerst contact op met Webinar Geek en vraag om de stiekeme live-opname. Het kan goed zijn dat die opname perfect is.

Hoe kies je een onderwerp voor je webinar midden

Webinar Geek nadelen

Zijn er dan ook Webinar Geek nadelen? Vast wel, zoals ieder softwarepakket dat heeft.

Wat ik weleens hoor, is dat het webinarprogramma eruit vliegt als je ineens echt veel kijkers hebt. En dan heb ik het over écht heel veel kijkers, niet zomaar een paar honderd. Het resultaat is dat Webinar Geek dan soms niet stabiel genoeg blijkt. Ik heb er zelf overigens nog nooit problemen mee gezien.

Wat ik wel jammer vind, zijn de integraties. Zoals ik al zei: je kunt een koppeling maken met je autoresponder. Maar als je meerdere UITZENDINGEN hebt van één webinar (omdat je hetzelfde webinar op één dag twee keer geeft), dan kun je niet automatisch de mensen van de ochtend naar een groep in de ochtend doorsturen en de mensen van de middag naar de middaggroep. Dat is onhandig, dan komen alle mensen uit dat webinar in dezelfde groep terecht in je e-mailsysteem.

Als je een uur na het ochtendwebinar een mail wilt versturen naar de inschrijvers van de ochtendgroep, dan wil je natuurlijk niet dat die mail ook al naar de mensen in de middaggroep gaat. Die laatste groep heeft je webinar nog helemaal niet gezien op dat moment. Dat moet je dan dus handmatig oplossen door de mails pas te versturen nadat beide groepen je webinar bekeken hebben.

Het zou heel handig zijn als je wel binnen hetzelfde webinar mensen naar verschillende groepen kunt sturen in je autoresponder. Een oplossing hiervoor is trouwens om echt twee APARTE WEBINARS aan te maken. Maar het is juist zo fijn om extra uitzendingen toe te voegen, omdat alle webinars dan dezelfde URL hebben. Als je altijd dezelfde URL blijft gebruiken, dan kun je die altijd delen en werkt die link ook nog in blogs die je al een jaar geleden gedeeld hebt. De datum in de blog klopt dan niet meer, maar je link werkt nog wel. Maar goed, dit los ik dus handmatig op. Zoveel werk is dat gelukkig ook weer niet. En dus ben ik al met al dik tevreden met Webinar Geek!

Webinar Geek: probeer het gratis!


Misschien is het je al opgevallen, maar ik ben groot fan van Webinar Geek. Mijn klanten hebben tienduizenden euro’s met dit softwarepakket verdiend, sommigen zelfs tonnen. Als jij ook webinars wilt geven, dan zou ik Webinar Geek zeker overwegen. En al helemaal omdat ze een 14 dagen gratis proefperiode hebben. Ontdek het dus zelf en test Webinar Geek uit!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Rinie van Driel en Liesbeth de Korte (2)Je las een blog van ons:
Rinie van Driel (visuals): www.rinievandriel.nl
en Liesbeth de Korte (tekst): www.liesbethdekorte.nl

Elke twee weken een soortgelijk artikel in je mail? Dat kan: meld je hier aan. Dan krijg je meteen als bonus mijn e-book over 8 conversie killers die je sales kosten tijdens je verkoopwebinar. Gratis natuurlijk!

Wil je reageren? Dat mag altijd, dat kan hieronder. Delen mag natuurlijk ook. Graag zelfs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *